Askerlik engel tanımadı

Aralarında Çerkezköy'de 14 özel insanın da bulunduğu 38 engelli vatandaş Çorlu'da düzenlenen törende temsili olarak 1 günlüğüne çakı gibi asker oldu. Önceki akşam dernek binasında d

GÜNDEM 11.05.2018 19:31:00 0
Askerlik engel tanımadı

Aralarında Çerkezköy’de 14 özel insanın da bulunduğu 38 engelli vatandaş Çorlu’da düzenlenen törende temsili olarak 1 günlüğüne çakı gibi asker oldu.

 

 

KINA GECESİ DÜZENLENDİ

 

 

Çerkezköy’de askerlik çağına gelmiş ancak engelli olduğu için sila altına alınamayan Ömer Koçak, Sezer Bilgin, Ahmet Bulut, Abdulaziz Azizoğlu, Hakan Karabulut, İbrahim Fethi Işık, Kazım Çat, Kudret Açıkgöz, Muhammet Bayaz, Ali Gül, Cengiz Can Çil, Recep Kaya, Agah Tüccar, Mehmet Çevik için temsilen yapacakları 1 günlük askerlik öncesi, kına gecesi organizasyonu yapıldı. 14 engelli gencin askerlik töreni öncesi Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bahçesinde asker kına gecesi düzenlendi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen Asker Kına Gecesinde askerlik görevini yerine getirecek 14 genç, müzik eşliğinde doyasıya oynayıp eğlenirken; gençlerin aileleri ise duygu dolu anlar yaşadı.

 

 

TEMSİLİ ASKERLİK YAPTILAR

 

 

Önceki gün düzenlenen asker kına gecesinin ardından dün de Çerkezköylü 14 kişi Çorlu’da 5. Kolordu Komutanlığına bağlı 105. Toplu Alayı'nda düzenlenen törende temsili olarak 1 gün askerlik yaptı. Aralarında Çerkezköy’de 14 özel insanın da bulunduğu 38 engelli vatandaş için Çorlu 5. Kolordu Komutanlığı’na bağlı 105. Toplu Alayı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

 

YEMİN ETTİLER

 

 

Alayda bulunan tüm komuta kademesi özel insanlar için seferber olurken, engelli vatandaşlar temsili de olsa askerlik yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadı. Askerlik hakkında temel eğitim alan 38 engelli asker için öğlen saatlerinde yemin töreni düzenlendi.

 

 

HEP BİRLİKTE YEMİN ETTİLER

 

 

Engelli vatandaşların yemin ettiği törende duygulu anlar da yaşandı. Yemin töreni sonrasında askerlere terhis belgeleri Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından verild

i.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU