Öğrencilerin projeleri sahnelendi

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılırken, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren YÜNSA fabrikasının katkılarıyla yaptırılan STEM Kodlama atÃ?

GÜNDEM 10.05.2018 20:53:00 0
Öğrencilerin projeleri sahnelendi

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ve gösteren YÜNSA fabrikasının katkılarıyla yaptırılan STEM Kodlama atölyesinin açılışı yapıldı. Dün saat 14.00’da okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, öğrenciler İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu.

 

 

“DEĞERLERİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ”

 

 

Açılışta konuşan Okul Müdürü Suat Yüksel, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu idaresiyle, Okul Aile Birliğiyle, mesleğini benimseyen, görevini önemseyen, sürekli proje üreten, katkı sağlayan, genç, heyecanlı, dinamik öğretmen kadrosuyla bir bütün olarak; geleceğe güvenle bakan, sağlıklı, ahlaklı, bilgiyle donatılmış, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı nesiller yetiştirme amaç ve gayretinde olduklarını belirtti.

 

 

“BAŞARI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

 

Eğitimin kolektif ruh işi olduğunu kaydeden Yüksel, “Eğitim birlikte yürüme sanatıdır, çaba ve emek sarf etmeyi gerektirir. Kolektif çalışmanın en güzel örneğini sergileyen velilerimiz, eğitim dostu hayırseverlerimiz ve Kapaklı Belediyesi’nin güçlü destekleriyle; okulumuz bünyesinde ‘Nitelikli Eğitim Ortamı’ mücadelemizi başarıyla sürdürmekte ve hızlı adımlarla amacımıza ulaşmaktayız. Öğrencilere her alanda başarı kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. Okulun bulunduğu çevreye yön veren, liderlik eden ve bu çevreden kopmaması gereken en önemli unsurların başında geldiğinin bilincinde olarak, bulundukları bölgede sosyal okulda her anlamda sosyal öğrenci yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Yüksel “Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve öğrencilerimizin gayretleri ile her alanda başarı felsefesiyle ülkemizin geleceğine sağlam karakterli, başarılı, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

“DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

 

 

2015-2019 stratejik planını sağlam temelli eğitim planı üzerine belirlediklerini kaydeden Yüksel “Ulaşılabilir gerçekçi hedefimizi saptadık ve hedeflerimizi belirlenen süreçten önce gerçekleştiriyoruz. Eğitim ortamı ne kadar düzenli ve donanımlı olursa başarımız aynı oranda artacaktır. Bu inançtan hareket ederek nitelikleri arttırılmış okul binasında öğretmen ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim faaliyeti yapmalarına imkan tanımak, eğitimde fırsat eşitliğini öğrencilerimize sunmak amacıyla bölgemizin öncü ve köklü sanayi kuruluşu YÜNSA AŞ’nin çok değerli yöneticilerinin destekleriyle okulumuza bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan Bey’in önemle üzerinde durduğu Kodlama (STEM) Laboratuvarını kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Daha yapılacak çok işimizin olduğunun farkındayız” dedi.

 

 

“BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

 

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da programda yaptığı konuşmada “Bundan 2 hafta önce ilde düzenlenen Milli Eğitim Müdürleri toplantısındaydık. Her ilçenin başarıları söylenirken, baktım ki bizim ilçemizin hiçbir başarısından bahsedilmedi. Ben de dedim ki ‘Sayın Müdürüm şuan bizim tescillenmiş 12 tane il birinciliğimiz var, bölge birinciliğimiz ve Türkiye birinciliklerimiz de var’. Kendisi de bunu duyunca şaşırdı. Bunu iftiharla söylüyorum ki, bu başarıda emeği geçen tüm okul müdürü arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, öğrenci ve velilerimize sonsuz teşekkür ederim. Tabi bu başarıyı elde ederken öğrencilerimizin azmi, kararı, coşkusu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yardımları bizleri gururlandırılıyor” dedi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

 

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Öz de katkılarından dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı adına Başkan Yardımcısı İslam Özçiftçi’ye ve YÜNSA A.Ş. Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören’e plaket takdim etti. Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini söyleyen YÜNSA Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, yeni kurdukları YÜNDER isimli dernek ile önümüzdeki yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı yaratmaya çalışacaklarını dile getirdi.

 

 

ATÖLYE AÇILDI

 

 

Konuşmalar sonası TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisini gezen davetliler, öğrencilerin projelerini tek tek inceledi. Bilim Fuarının gezilmesinin ardından YÜNSA A.Ş. katkılarıyla yaptırılan STEM Kodlama Atölyesi’nin açılışı yapıldı. Öğrenciler tarafından atölyede tasarlanan ilk proje olan ‘Yük Taşıyan Motor’, öğretmen İbrahim Keleş’in sunumuyla protokol mensuplarına tanıtıldı. Programa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İslam Özçiftçi, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, siyasi parti temsilcileri, YÜNSA fabrikası Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören,gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU