Eski hükümlülere hibe desteği

İŞKUR'un "Eski Hükümlülere Hibe Desteği" ile Tekirdağlı eski hükümlü bir vatandaş kendi işini kurdu. 2017 2. Dönemde projesini İŞKUR'a sunarak destek almaya hak kazanan eski hükÃ?

GÜNDEM 9.05.2018 16:06:00 0
Eski hükümlülere hibe desteği

2017 2. Dönemde projesini İŞKUR’a sunarak destek almaya hak kazanan eski hükümlü girişimci Ö.Y., Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

 

SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

 

Evli ve iki çocuk babası olan Ö.Y., uzun yıllar tarım ve hayvancılık alanında çalıştıktan sonra yaşadığı sıkıntılardan dolayı işsiz kalınca uzun süre iş aradığını, eski hükümlü olduğu için iş bulmakta zorlandığını belirtti. İŞKUR’un girişimcilik eğitim sertifika programını öğrenmesinin hayatında dönüm noktası olduğunu belirten Yatkın, girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

 

HİBE DESTEĞİNDEN YARARLANACAK

 

Ö.Y., İŞKUR’a sunduğu “Kaz Üretim Çiftliği” projesi ile hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı. Kaz üretim çiftliği Projesi kabul edilen girişimci; “Sevdiğim işi yapacağım için çok memnunum, bu desteği bana sunan İŞKUR’a ve özellikle İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen de Girişimciye başarılar dileyerek “Tekirdağ'da eski hükümlü hibe projesinden yararlanan Ömer Yatkın’ın başarısı kendi gibi eski hükümlü olan vatandaşlara örnek olacağına inanıyorum. İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlülere yönelik kendi işini kurmak isteyenlere 50 bin TL hibe desteği sağlıyoruz. Yılda iki defa proje kabulü yapıyoruz. 2018 yılı 1. Dönem hibe desteğine son başvuru 8 Hazirana kadar devam ediyor. Projesi olan herkesi bekliyoruz. Proje yazma konusunda desteğe ihtiyacı olanlara da Danışmanlarımız aracılığı ile destek veriyoruz” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN