"Atatürk'e ve Atatürkçülüğe ihanettir"

Çerkezköy'de görev yapan Uzman Doktor İsmail Doğaroğlu, önceki akşam saat 18:30'da Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda Cumhuriyet Halk Partisi'nden 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday

GÜNDEM 8.05.2018 16:44:00 0

Basın açıklamasına CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer de katıldı. İsmail Doğaroğlu’nun aday adaylığının hayırlı olmasını temenni eden Camcı “24 Haziran’da yapılacak bu seçimin yıldızı Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu seçim Türkiye siyasi tarihine geçecek. CHP, İYİ Parti’ye 15 demokrasi kahramanı milletvekili vererek oyunu bozdu. CHP milli iradenin meclise yansıması için ittifakla şahıs ve mevki kaygısı gözetmeyerek Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra CHP’nin yapmış olduğu en önemli demokrasi katkısıdır” dedi. Engin Camcı konuşmasının ardından İsmail Doğaroğlu’na Atatürk’ün Cumhuriyetin 10. yılında taktığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin bez rozeti ile Atatürk ve Türk bayrağı rozeti hediye etti.

 

“ERKEN BASKIN SEÇİM KARARI ALINDI”

 

İsmail Doğaroğlu da 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anarak konuşmasına başladı. 16 yıllık iktidarın bütün icraatlarının deneme yanılma ile başarısızlıklarla dolu olduğunu, deneyimlerinin ‘aldatıldık, kandırıldık’ üzerine kurulu olduğunu ileri süren Doğaroğlu “16 yıldır tek adam rejimiyle ülkeyi yöneten siyasal iktidar 24 Haziran 2018 tarihinde erken baskın seçim kararı aldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun şaibeli müdahalesiyle kıl payı kazandıkları referandum sonucu sözde yasal olarak uygulayacakları fiili durum zaten yürürlüktedir. Baskın seçim kararı alınmasının nedeni; ekonomide hızla kötüye gidiş, hala gelen şehit haberleri, dış işlerinde itibar kaybı, ülkedeki huzursuzluğun ve mutsuzluğun artışı, işsizliğin artmasıyla gençlerde oluşan geleceği ile ilgili kuşkularının artması sonucu desteklerinin hızla erimesi ile gelişen bireysel endişelerinden başka bir şey değildir” diye konuştu.

 

“KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ”

 

Çerkezköy-Kapaklı sınırlarında yapılması planlanan termik santralle ilgili de konuşan Doğaroğlu “Trakya’da Kömürlü Termik istemiyoruz. Siz, havasını kirleterek Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimize, ormanlarını yok ederek Saray ilçemize, suyunu kirleterek Ergene' ye niye ihanet ediyorsunuz. Ergene'de balık tutacağını iddia edenler turizm cenneti olmaya layık, düne kadar İstanbul' un sayfiye yeri olan Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa ilçelerimizde denize girecek yer bırakmadılar. Şeker fabrikalarının özelleştirilme adı altında işlevselleştirilmesinin altında yatan da budur. Şeker fabrikaları kapatılınca pancar üretimi kısıtlanacak, tarımsal gelir kaynakları kesilince halk sanayiden sayılan işyerlerinde sömürülmek üzere gönüllü çalışacak, sadece sermayeye hizmet edecektir” dedi.

 

“ATATÜRKÇÜLÜĞE İHANETTİR”

 

İktidarın Trakya’da tarımı ve hayvancılığı da bitirdiğini ileri süren Doğaroğlu “Anadolu'da yaşayan yüz binlerce işsiz ve çaresiz vatandaşlarımızın zorunlu göç alanı olan Trakya bu gün plansız, altyapısız çarpık sanayileşme ile sanayinin çöplüğü haline gelmiştir. Geçim kaynaklarının daralması yüzünden gelişen zorunlu göç sonucu çalışma alanları alternatif seçeneklerin daralmasıyla sağlıksızlaştırılmıştır. Sağlıksız ve güvensiz işçi sağlığı ve iş güvenliği politikaları iş kazaları ve meslek hastalıklarını önleyememektedir” dedi. Ülkede sadece işçi sağlığı değil, tüm sağlık hizmetlerinin sorunlu olduğunu kaydeden Doğaroğlu “Tekirdağ sanayisi ile Anadolu'ya kucak açmıştır. Anadolu'nun her karış toprağından kopup gelen insanlarımız bu topraklara ekmeğini kazanmak ve Trakyalı hemşerilerimle bir olmak, iri olmak ve diri olmak üzere yerleşmişlerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 4 Ekim 1932’de, Dolmabahçe Sarayı’nda diyor ki ‘Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.’ Hiç bir şekilde; ırk, din, dil, inanç ve bölge ayrımı yapmaksızın, Misakı Milli sınırları içerisinde ortak bir geçmişi ve ortak kader birliği olan herkes bu ülkenin asli unsurudur ve eşit yurttaşlık hakkına sahiptir. Bizim anladığımız 6 oktaki milliyetçilik budur. İnsanları ırkına, inancına, cinsine, bölgesine göre ayırmak Atatürk'e ve Atatürkçülüğe ihanettir” diye konuştu.

 

“HALK İÇİN, HALK İLE BİRLİKTE”

 

Doğaroğlu “Ezenlerin değil ezilenlerin yanında, halk için halk ile birlikte, cumhuriyetin temel değerlerini, Atatürk' ün ilke ve devrimlerini savunmak, korumak ve halkımıza en iyi hizmeti vermek amacıyla önümüzdeki dönemde yapılacak genel seçimlere katılmak için milletvekilliğine aday adaylığı başvurumu yaptım. Halkımıza, partimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU