CHP'den imza desteği

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin partililere "Barajı geçemeyen cumhurbaşkanı adayları için oy verin" çağrısının ardından Çerkezköy Belediye B

SİYASET 7.05.2018 20:28:00 0
CHP

Saat 15:30’da adliye önünde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve partililerle birlikte basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “Ülkemizde 48 gün sonra seçim var. Seçim yapmak için olağan şartlar var mı? Yok. Olağanüstü Hal var. Durum böyleyken biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak başkanımız, meclis üyelerimiz, yöneticilerimiz, delegelerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız ve üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yapacağız” dedi. 

 

ÜLKE'NİN TEMEL DİREĞİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR

 

Camcı “Şartlar bir kere daha gösterdi ki, bu ülkenin temel direği Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Demokrasi nöbetçisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ülkemizi bu çıkmazdan, darmadağınıklıktan, korku imparatorluğundan, adaletsizlikten, diktatörlükten kurtaracak parti yine Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi. 

 

“DESTEK OLMAYA GELDİK”

 

15 vekil ile başlayan sürecin millet ittifakıyla devam ettiğini söyleyen Camcı, “Bugün de adaylığı engellenen cumhurbaşkanı adaylarının aday olabilmeleri için destek olmaya geldik. İmza vermek için buradayız. Eşit şartlar olmadan, tüm engellemelere karşı kazanacağız. Halk kazanacak, demokrasi kazanacak, Cumhuriyet kazanacak, adalet kazanacak, geleceğimiz, çocuklarımız, Türkiye’miz kazanacak. Ben demokrasi için, aydınlık yarınlarımız için mücadele eden tüm siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarına başarılar diliyorum” dedi. 

 

“DEMOKRASİYE BİR TAŞ DAHA KOYMAYA GELDİK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “48 gün sonra Türkiye bir seçime gidiyor. Yeni bir seçim sürecinin arifesindeyiz. Bugün de demokrasinin gereği olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticileri, delegeleri ile beraber demokrasiye bir taş daha koymaya geldik. Demokrasinin daha da gelişmesi adına il seçim kurullarında, ilçe seçim kurullarında vatandaşlarımız imzalarını atıyorlar. Bu bir güzellik. Bu bir birliktelik. 48 gün sonra seçime girecek cumhurbaşkanı adayları da milletvekili adayları da hepsi bu memleketin evlatları. Dolayısıyla huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde Türkiye demokrasisini güçlendirmek adına adımlar. Bu adımları gördükçe mutluluğum bir kat daha artıyor. Çünkü Türkiye’deki demokrasiye olan inancımız daha da artacak, daha da yükselecek. Ve Türkiye’deki tüm partiler, cumhurbaşkanı adaylarımız, bunu geliştirmek üzerine adımlarını atar diye ümit ediyoruz. Demokrasiyi daha da taçlandırmak, demokrasiyi daha da yükseltmek adına imzamızı atacağız” dedi. 

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘imza verenlerin Fetö ile bağlantıları araştırılsın” çıkışının sorulması üzerine de konuşan Akay “Türkiye’de Fetullah Gülen Terör Örgütü diye bir terör örgütü var. Bugün bunun mücadelesini verenler, dün bununla mücadele edenler, öyle bir noktaya geldi ki Türkiye de artık, kimin ne olduğunu şaşırmış durumdayız. Bu söylemleri  anlamak mümkün değil. Bir terör örgütü ile mücadele etmenin yolu ve yöntemi, devlet büyüklerinin de bu noktadaki belirleyiciliği bu olmamalı. İnsanları kutuplaştırmaktan, insanları birbirine düşman etmekten, insanları karşı karşıya getirmekten çekinmeliyiz artık. Türkiye’de birliği, beraberliği sağlayıp kucaklaşmaya ön ayak olmalıyız. Siyaset adamlarının sorumlulukları bunlar. Ben bugün belediye başkanı olarak imza vereceğim. Bizim geçmişimizde bir nokta arasınlar da bulsunlar” dedi. 

 

“TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

 

Bir yasal düzenleme olduğunu ve cumhurbaşkanı adaylığı sisteminin bu noktaya geldiğini belirten Akay “Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza sınırını koymuşsunuz. Demek ki vatandaşlar demokratik haklarını kullanacak. Bu hakkını kullanmak isteyen vatandaşları bu şekilde yaftalamaya çalışmak Türkiye demokrasisine de, birlik ve beraberliğimize de bir şey kazandırmaz. Biz buradayız. İmza atan vatandaşlar da burada. Kimin ne olduğunu ayırmak ve ayrımcılığını yapmak söylemleri çok doğru söylemler değil. Demokrasiyi kıskaca alarak, etrafını sararak, daraltarak bu ülkede bir yere varamayız. Özgürlükleri genişleteceğiz, demokrasiyi genişleteceğiz,  demokrasiyi güzelleştireceğiz ve bununla birlikte Türkiye büyüyecek ve güzelleşecek, ben buna inanıyorum” dedi. 

 

“ENERJİ GETİRDİ”

 

“Muharrem İnce’nin aday gösterilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu da yanıtlayan Akay “Cuma günü Muharrem İnce partimizin grubu tarafından grup kararıyla cumhurbaşkanı adayı oldu. Bunun Cumhuriyet Halk Partisi Örgütüne, Türkiye’ye bir enerji getirdiğini görüyorum. Ben şahsım adına mutlu oldum” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU