Miniklerden yıl sonu etkinliği

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'nda kütüphane açılışı ve yıl sonu etkinliği düzenlendi. Açılışların ardından dü

GÜNDEM 7.05.2018 18:03:00 0
Miniklerden yıl sonu etkinliği

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in de katıldığı programda ilk olarak Eurotec Mühendislik Plastikleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ticari Direktörü Reha Gür ve Teknik Direktörü Murat Cansever’in katkıları ile yaptırılan okul kütüphanesi açıldı. Açılışta konuşan Eurotec Mühendislik Plastikleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ticari Direktörü Reha Gür, öğrencilerin teşekkürü üzerine “Bizler için en değerli teşekkür bu kitapları okumanızdır” dedi. Öğrencilere “Bu kitapları okuyarak gelecekte bilim insanı olun” tavsiyesinde bulunan Gür, “Atatürk’ün İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan bireyler olarak topluma faydalı şeyler yapmanız bizler için en büyük teşekkürdür” dedi.

 

“YILIN SONUNA GELDİK”

 

Kütüphane açılışının ardından Kaymakam Yüzer ve protokol üyeleri bir süre öğrencilerle sohbet ederken, sonrasında da okul aile birliğinin katkıları ile okul binasının içinde yaptırılan ‘Atatürk’ Köşesi ile ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ köşesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışların ardından okulun konferans salonunda öğrenciler yıl sonu gösterilerini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Okul Müdürü Murat Bekdaş “Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Bizler öğrencilerimize görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve ağabey gibi olmaya, uzun ve zor hayat yolunda başarılı becerikli mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacak bilgiler beceriler alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık çalışıyoruz” dedi.

 

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten öğreten biçimlendiren öğretmenlere de teşekkür eden Bektaş, “2017-2018 Eğitim Öğretim yılına başlarken okulumuzun yeni yapılmış olması birçok eksiklikleri de beraberinde getirdi. Sizlerin de bildiği gibi okulumuz bahçesinde dikili bir fidanımız yoktu. EUROTEC firmasına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Okulumuz bahçesine 170 Leylandi fidanının dikilmesini sağladı. 154 metrekare boş olan kütüphanemize 17 bin TL destekle bugünkü duruma gelmesine vesile oldu” diye konuştu.

 

HAYATA GEÇİRİLEN PROJELERİ ANLATTI

 

Bektaş, okulda dönem içinde birçok projeyi başlatarak sonuçlandırdıklarını ifade ederek 'Bunlar misafirim öğretmenim’ projesinde öğrenci velilerimizi ziyaret ettik. ‘Her çocuk bir fidandır’ çalışmalarıyla öğretmen ve öğrencilerimizin bahçemize fidan dikmesini sağladık. ‘Karanlığa ışık tut’ projesiyle çocuk yazarı Bestami Yazgan’ı okulumuza davet ettik. İlçemiz okulları ve öğretmenlerimizin destekleriyle kütüphanemize 4 bin 500 kitap kazandırdık” dedi. Sessiz okuma saatleri düzenleyerek bin 427 öğrencinin düzenli kitap okumasını sağladıklarını kaydeden Bektaş “Okul aile birliğimizin çalışmalarıyla okul girişine Atatürk Köşesi ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Köşesi oluşturduk. Kısaca ‘Mecliste Arif ol kelamı dinle, el iki söylerse sen de bir söyle, elinden geldikçe sen iyilik eyle, hatıra dokunup yıkıcı olma’ dedik” diye konuştu.

 

SUNULAN ATIK KIYAFET DEFİLESİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Okul Müdürü Bektaş’ın açılış konuşmasının ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer tarafından okula maddi ve manevi katkıları olan hayırseverlere plaket verildi. 4/B sınıfı öğrencileri tarafından folklor gösterisinin sunulmasının ardından ana sınıfı öğrencileri de atık kıyafet defilesi ile beğeni topladı. 2/B ve 2/H sınıfı öğrencileri tarafından sunulan gösterilerin ardından okulun halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

 

TÜRKÜLERLE SON BULDU

 

Okul öğretmenleri Deniz Eşmen’in sazı eşliğinde Serap Sarmaz, Necla Şahin ve Dilaver Gündüz’ün söylediği türkülerle yıl sonu gösterisi sona erdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 Okul kapsamında Kapaklı’da yaptırılan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nda dün saat 10:30’da düzenlenen etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Recep Eray Tok, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, 27. dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayları ile öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ