İl Başkanları İttifak kararını değerlendirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Demokratik Sol Parti İl Başkanları bir araya geldi. Beşevler Sosyal Tesisleri'nde yapı

GÜNDEM 4.05.2018 17:15:00 0
İl Başkanları İttifak kararını değerlendirdi

Toplantıda konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Feti Pehlivan, “AK Parti, barajı aşamama tehlikesi ile karşı karşıya kalan MHP’nin emir ve direktiflerine uygun şekilde bir ittifak olayı ortaya koydu. Bu siyasal olarak bizim çok dikkatimizi çekiyor. Niye büyük parti olayları belirlemiyor da yüzde 10 barajını aşamayacak bir parti belirliyor. Bu sorgulanması gereken önemli bir soru. Sonuç itibariyle 2002’den bu yana AK Parti’nin dillendirdiği bir husus var: Koalisyonlara şiddetle karşıyız. Erken seçim vatana ihanettir, sözleri söylenmiştir. Şimdi koalisyon değil de ittifak adı altında aynı şeyi gerçekleştiriyorlar. Şu anki hükümetin yönetiminde sürekli yanılma, sürekli aldatılma mekanizması işliyor. Halbuki devlet meselelerinde yanılma olamaz. Dikkatlice müzakere edilir ve en uygun olanı ortaya konulur. Ama 15-16 yıllık süre içerisinde bunu böyle gördük. Sonuç sıfır baraja çekmediler, kendilerine göre bir kombinasyon kurarak, genel başkanımızın ifade ettiği şekilde insanları kutuplaşmaya iterek yaptıkları bir tuzaklamaydı bu” dedi. Partilerin, devleti daha iyi yönetmek için rekabet etmesi gerektiğini kaydeden Pehlivan “Böyle bir ortamda projelerin konuşulması lazım. Bunun üzerine şahıslar üzerinden politik beyanlar insanlarımızı öteliyor, sıkıntıya sokuyor. Şu an geldiğimiz nokta erken seçim de değil. Erken seçim olabilmesi için en az üç aylık süreç lazım. Bu bir baskın seçimdir. Ama bugün tahakkuk eden bu birliktelik partilerimizin kendi oylarıyla meclise girme imkânı sağlıyor. Buna biz ittifak demiyoruz; liderlerimizin ifade ettiği gibi seçim işbirliği diyoruz” dedi.

 

“ARTIK İSTİSMAR EDİLECEK BİR ŞEY KALMADI”

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da toplantıda yaptığı konuşmada “16 Nisan Referandumu yaşadık. Daha uyum yasaları çıkarılmadan Sarayın küçük ortağı tarafından seçim gündeme getirildi. Bir hafta öncesinde bunu dile getirenlerin vatan haini ilan edildiği bir süreci yaşadık. İYİ Parti’nin seçime sokulmaması için seçim 24 Haziran’a çekildi. Hepimiz inançlı itikatlı insanlar olduğumuz için onların bu tuzağını bozduk. Ülkemizde güzel şeyler olmaya başladı. Bu bakımdan ilk hamleyi yapan Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ederiz. Çok güzel bir demokrasi örneği ortaya koydular. Partilerimizin genel başkanları halkın demokratik tercihlerini ortaya koyabilecekleri bir ortam oluşturdular. Halkımız bu yaşanan süreçleri çok iyi görüyor. Dini ve milli duygularımızı istismar ettiler. Artık istismar edilecek bir şey kalmadı” dedi.

 

“SEÇİMDEN BAŞARIYLA ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

 

Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten de konuşma yaptı. 24 Haziran tarihinin iktidarın panik halinin bir göstergesi olduğunu belirten Ökten “Türkiye’de özellikle ekonomik anlamda ciddi bir dar boğazın içerisine maalesef Türkiye girmiş durumda. Döviz kurlarının her geçen gün yükseldiği, kurların kontrol edilemediği, vatandaşın borç batağına sürüklendiği, şirketlerin her gün yapılandırma durumuyla karşı karşıya olduğu bir süreçte, adalete güvenin sarsıldığını toplumun her kesiminde yaşıyor ve görüyoruz. Bu olumsuzluklar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarının sonu olacağının göstergesidir. Bunlar son çırpınışlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti boş bir ülke değildir. Tüm demokratik kitle örgütleriyle demokrasinin gereği olan seçimlere hazırlanmak ve seçimlerden de başarıyla çıkmak zorundayız. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sonu 24 Haziran’dır. Ben demokrasinin kazanacağına inanıyorum. Bu bir siyasi partinin mücadelesi değil, ülkenin bekasıdır. Ülkenin rahat bir nefes alabilmesi, herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ülkenin mücadelesidir. Bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız ve ülkemiz rahat bir nefes alacaktır. 24 Haziran seçimlerinin tüm halkımızın duyarlılık göstereceği inancı ile hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“YSK BİZİ SEÇİME SOKMUYOR”

 

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Mehmet Yaman da “Parti olarak bizim bir sıkıntımız var. Yüksek Seçim Kurulu bizi seçime sokmuyor. Yüksek seçim Kurulu partilerin seçime girmesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip olmadığı halde, tarihinde olmayan bir karar alarak, Demokratik Sol Partinin seçime girmesini engellemiştir. Partilerin seçime girip girememesi konusunda karar verici yetki Yargıtay Başsavcılığına aittir. Yargıtay Başsavcılığı, Demokratik Sol Parti’nin seçime girmesinde bir engel olmadığını, genel başkanlığına ve Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmiştir. Bunlara rağmen YSK tarihinde olmayan bir karar almıştır. Çıkarılan yasada, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararlara herhangi bir itiraz yapacak makam yok. Partimizin avukatları Ankara’da ciddi anlamda bir mücadele verdiler. Fakat her itirazımız red olarak geri dönüyor. Bizim bu mağduriyetimiz karşısında, parlamentoda olan partiler bizi yalnız bıraktı. 24 Haziran’da seçim kararı alındı. Dar bir zamana sıkıştırılmış bir seçimin demokratik olmayacağını düşünüyorum” dedi.

 

“BU DÜZENİN SONU GELECEK”

 

Toplantıda Demokrat Parti İl Başkanı Zafer İnandılar da, “Yerelde burada biz her zaman için seçimlerde barışçı ve demokratik bir biçimde mücadele ettik. Erken seçimin ihanet olduğunu belirten bir iktidar bugün apar topar erken seçim kararı almıştır. Başkanlarımın da belirttiği gibi korkunun ecele faydası yok. Bu birliktelik ile inanıyorum ki bu düzenin sonu gelecek” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN