Yeni Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt oldu

19 yıldır Çorlu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ünal Baysan, geçtiğimiz hafta CHP'den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etmişti. Baysan'ın istifas?

GÜNDEM 3.05.2018 18:20:00 0
Yeni Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt oldu

Ünal Baysan’ın istifasının ardından Çorlu Belediye Meclisi yeni Belediye Başkanını seçti. AK Parti’den Serkan Erçili ve CHP’den Ahmet Sarıkurt’un aday olduğu seçimlerde ilk seçimde Ahmet Sarıkurt 20 oy, Serkan Erçili 10 oy aldı. Bir oy boş çıktı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura geçilirken, 31 Belediye Meclis üyesinin 21’inin oyunu alan Ahmet Sarıkurt Çorlu’nun yeni Belediye başkanı oldu.

 

“ÜZÜNTÜ, GURUR VE MUTLULUĞU AYNI ANDA YAŞIYORUM”

 

Seçilmesinin ardından konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kendisine oy veren meclis üyelerine teşekkür ederek “Çorlu’nun Cumhuriyet sonrası döneminde, 24 belediye başkanımız şehrimize hizmet etmiştir. 1940’lı yıllarda Rasim Baykal 8 yıl, 1970’li yıllarda Şinasi Kurşun 7 yıl,1989 yılından itibaren yaklaşık 20 yıl Ünal Baysan belediye başkanlığı yapmıştır.Her ne kadar sevgili Başkanımın aramızdan ayrılıyor olmasına üzülüyor olsam da, bizleri, şehrimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek olmasına duyduğum inançla; gurur ve mutluluğu da aynı anda yaşıyorum” dedi.

 

“ONUN ÇİZDİĞİ ÇİZGİDE İLERLEYECEĞİZ”

 

Ünal Baysan ile yaklaşık 10 yıl görev yaptıklarını söyleyen Sarıkurt “Bundan sonra da onun çizdiği çizgide dostluk ve huzur içinde ilerleyeceğiz. Onunla birlikte çalışıp onun tecrübe ve bilgilerini gözlemlemek benim için büyük bir şanstı. Şu an burada bu teşekkür konuşmasını yapabiliyorsam bunda emeği, katkısı büyüktür. Kendisine bana inandığı için teşekkürü bir borç bilirim” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan Olmak!” sözünü anımsatan Sarıkurt, “Bundan sonra ben ve yakın mesai arkadaşlarım için bolca çalışmanın olduğu yeni bir dönem başlıyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU