Öğrencilerin projeleri Bilim Şenliği'nde görücüye çıktı

Özel Çerkezköy Uğur Okulları tarafından 'Teoriden Uygulamaya Uğur'da Bilim Günü' sloganı ile Bilim Şenliği Günü düzenlendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan bilimsel çalışma

GÜNDEM 3.05.2018 18:01:00 0
Öğrencilerin projeleri Bilim Şenliği

BAŞKAN AKAY DA KATILDI
 

Dün saat 14.00'da okul bahçesinde düzenlenen Bilim Günü Etkinliğine, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Gümrük Müdürü Mahsum Bağırtan, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Yusuf Hayri, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal, Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal ile okul müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kurdele kesilerek bilim şenliğinin açılışı yapıldı.


TÜM ÇALIŞMALARI YAKINDAN İZLEDİ
 

Açılışın ardından, okul müzik grubunun yaptığı canlı müzik ile birlikte öğrenciler tarafından yapılan 45 deney, 76 proje, 20 oyunun sergilendiği Bilim Şenliği’ne katılan Belediye Başkanı Vahap Akay ve davetliler öğrencilerin projelerini inceledi.


"ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ GÖRMELERİNİ AMAÇLADIK"
 

Bilim Şenliği ile ilgili bilgi veren Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal, “Öğrencilerimizin bilim ve araştırmaya duyarlı hale getirilmesi ve kendi yeteneklerini görmelerinin sağlanması amacıyla Türkiye'deki tüm Uğur Okulları'nda eş zamanlı olarak bilim şenliği etkinliği düzenleniyor. Çerkezköy Kampüsü’ndeki etkinliğimizde Ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencilerimizin eğitim öğretim yılının başından bu yana yaptığı çalışmalar sergileniyor” dedi. 10 farklı branştan 100'ü aşkın eserin, bilimsel çalışmaların, 30 tane canlı deneyin atölye çalışmalarının yer aldığı projede 100 öğrencinin görev aldığını dile getiren Zenginal, “Başta Fen Bilimleri ve Matematik branşları olmak üzere, yabancı dilden sosyal bilimlere ve görsel sanatlara kadar birçok branştan ürün ve çalışma öğrencilerimiz tarafından sergileniyor” dedi.


Haber/ Özge MERİÇ