TUBİTAK Bilim Fuarı için 20 proje hazırladılar

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri her yıl düzenlenen 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı için 20 proje hazırladı. Okulda dün açılan bilim sergisinde öğr

GÜNDEM 3.05.2018 16:42:00 0
TUBİTAK Bilim Fuarı için 20 proje hazırladılar

Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri her yıl düzenlenen 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı için 20 proje hazırladı. Öğrencilerin hazırladığı projeler dün okulda açılan bilim sergisinde sergilendi.


BİLİM SERGİSİ AÇILDI
 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 20 projesi kabul gördü. Öğrencilerin projelerinin sergilendiği bilim sergisi dün saat 11:00’da açıldı. Açılışa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Hayri, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


“ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ ALIYORUZ”


Açılışta konuşan Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsa Çetin, okul olarak öğrencilerle birlikte aylarca süren çalışmanın meyvesini aldıklarını ifade ederek “Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesibakış ve vizyon ortaya koymaya çalışıyor. İmam hatip denince sadece mesleki anlamda yani dini anlamda eğitim öğretim veren okul olarak algılanıyor. Bu anlamda okul olarak yüzde 78 müfredatta genel kültür derslerine, yüzde 22’de meslek dersleri görüyoruz. Bugün ortaya koyacağımız çift kanatlılık hadisesini bugün gerçekleştiriyoruz” dedi.


AÇILIŞI YAPILDI
 

Öğrencilerin mesleki anlamda ve fen bilimleriyle ilgili çalışmalarını ortaya çıkardıklarını ifade eden Çetin, bu projeleri hayata geçiren öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. İsa Çetin’in konuşmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Hayri, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri serginin açılışını yaptı.


PROJELER HAKKINDA BİLGİ ALDILAR
 

Öğrencilerin “Ev yapımı solucan gübresinin bitki gelişimine etkisi, detoks ve vücuda etkileri, dünyanın dönüş yönünü değiştirsek ne olur, antibiyotikleri bilinçli kullanıyor musunuz, içeceklerdeki şeker, içme sularının PH ölçümü, termik santral ve alternatif enerji kaynakları, kan grupları ve obezite, sadece bir gün güneş doğmazsa ne olur, bitki mürekkebi ve bitkilerden mürekkep yapma,  doğal temizlik maddeleri, tek tekerlekli motosiklet, matematik dergisi, çarpmadan yürüyorum, magnet tren, Osmanlı saltanat mutfağı, kibrit olmadan ateş yakılabilir mi, kimyacının kibriti, soframızdaki altın bal ve zeytin, abdest ve sağlık” isimli projelerinin sergilendiği sergide katılımcılar stantları tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldılar. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU