Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene'de yaptırılacak olan Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNDEM 3.05.2018 12:37:00 0
Kültür Merkezi

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, "Gerçekleştirmekte olduğumuz dört kültür merkezi projemizden; Çerkezköy ve Kapaklı Kültür Merkezlerinin kaba inşaatları tamamlanmak üzeredir. Bugün burada Ergene Kültür Merkezi'nin temelini atıyoruz. 15 Mayıs'ta da Saray’da Büyükşehir Saray Kültür Merkezi'nin temelini atacağız. Bu dört kültür merkezinin Büyükşehir Belediyemize maliyeti 96 milyon liradır” dedi.

 

“TÜRKİYE HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de “11 ilçeye 11 okul projemizi hayata geçirdik. Vatandaşlar, veliler ve öğrenciler, her fırsatta projeden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.  Büyükşehir Belediye Başkanımıza eğitime verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız. Bizim başımız dik” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise törende yaptığı konuşmada “24 Haziran'da seçimler var. Bu seçimlerin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye her şeyin en güzeline layık. Biz Trakyalılar olarak burada bulunan bütün Ergeneliler olarak, birlik beraberlik içerisinde ülkenin kalkınması için dış politikada da yanındayız. Hükümetimizin her türlü milli meselelerde parti ayrımı gözetmeden tamamen sonuna kadar yanındayız. Bu nedenle yerel yönetimler üzerinden hiç kimse siyaset yapmasın. Siyaset yapan arkadaşlarımız, milletvekili adaylarımız çıksınlar her şeyi söylesinler. Ama malzeme yerel yönetim olmasın. Bizim yaptıklarımızla onlar, onların yaptıkları ile biz gurur duyacağız. Siyaset budur. Konuşmama son vermeden önce bir şey daha söylemek istiyorum.  Ünal Başkanım ile 4 yıl beraber çalıştım. Gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Kendisinin Çorlu ve Ergene aşkını yakından bilen birisiyim. Allah kısmet ederse 24 Haziran 2018'de kendisini milletvekili olarak Ankara'ya göndermek en büyük isteğimizdir” dedi. Törende son konuşmayı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak yaptı. Kızıltoprak “Ergene yeni bir ilçe bir taraftan kurumsallaşmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da hizmetler yapılıyor. Bu noktada açıkçası zor bir ilçe. Bizler bu konuda el birliği ile çalışıyoruz. Ergenemizin her şeye ihtiyacı var. Burada vatandaşlarımızın kültürel faaliyetleri alabilecekleri, gençlerimizin sosyal ve sportif aktivitelerde bulunacakları alanlara ihtiyacımız var” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN