3. kez başkanlığa seçildi

Bünyesinde 34 odayı barındıran Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin seçimleri dün Tekirdağ Ramada Otel'de yapıldı. 266 üyenin oy kullandığı seçimde Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Oda

GÜNDEM 1.05.2018 20:43:00 0
3. kez başkanlığa seçildi

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin genel kurulu dün saat 12.00'da Tekirdağ Ramada Otel'de yapıldı. Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın’ın açılış konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divana Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan başkanlık ederken, Divan Başkan Vekilliğine Hüseyin Bahar, katip üyeliğe de Sayit İbiş, Murat Turna ve Coşkun Topgöz seçildi.

“TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu ve bilanço gelir ve gider hesaplarının okunarak oylanmasının ardından yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim teorik ve pratik kurs programları açıklanırken tahmini bütçe de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Genel kurulda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Esnaf Odalarının 11 ilçede düzenlenen kongrelerine, vaktimiz oldukça katılmaya gayret ettik. Bu sene gördüğüm en büyük özellik, tüm esnaf odaları kongrelerinde candan bir birlik ve beraberlik var. Bu sebeple tüm üyeleri tebrik ediyorum” dedi. Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasının ardından 4 yıl geçtiğini, 4 yılda Tekirdağ’ın nüfusunun 132.188 arttığını ifade eden Albayrak “Bu artış birçok ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Vatandaşlarımız bu şehre geldiğinde ihtiyaçları ile geliyor. Bu da esnafımız için önemli bir gelir kaynağı demektir. 24 Haziran'da seçimler var. Bu seçimlerin ülkemize ve geleceğine hayırlı olmasını diliyorum. Kararı veren halkımızdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2. ve 3. dönemlerde hükümetimizin de yatırımlarıyla ilimiz, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır” dedi.

“ADAYIMIZ BELLİ OLARAK YOLA ÇIKTIK”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da 24 Haziran’da yapılacak seçimlere değinerek “Biz her an her zaman teşkilatlarımızla birlikte yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ettik. Adayımız belli yola çıktık. Bize her dakika erken seçime gidilmesi için sözde baskı yapan muhalif grubumuz hala adayını belirleyemedi. Bizler büyük bir ülkeyiz güçlü olmaya adayız ve devam edeceğiz” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz gün verdiği müjdeleri anımsatarak “Bu müjdeler kesinlikle bitmeyecek. Sizler için, halkımız için, emeklimiz için, vergi affı için açıklamalarımız inşallah hükümet tarafından yakında gelecek” dedi.

“1 MİLYONUN ÜZERİNDE BORÇ PARA VERDİK”

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi. Aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretinin görüşülerek oybirliği ile kabul edilmesinin ardından, gayrimenkul ve taşıt alım satımı, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınması konusunda yönetime yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, “1 Mayıs’ta esnaf işçi kardeş oldu. Biz de bu nedenle genel kurulumuzu 1 Mayıs’ta yapmayı tercih ettik. Bizim genel kurullarımız her zaman sevgi ve saygı içinde yapılmıştır. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Biz odalar birliği olarak 34 tane odamıza 4 aydan beri 1 milyon üzerinde borç para verdik. Seçim üzeri vermeyecektik. Öyle bir karar almıştık ama yanlış anlaşılma olmasın diye kimseyi üzmemek adına yine verdik. Vermeye de devam edeceğiz” dedi.

BOZDAĞ YENİDEN YÖNETİMDE

Kayın’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Sami Kayın’ın tek listesi ile gidilen seçimlerde Kayın güven tazeleyerek 3’üncü kez başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda Mustafa Kahraman, Ali Özen, İsmail Şen, Yusuf Gümüş, Yıldız Filiz yer alırken, önceki dönemde yönetim kurulu üyesi olan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ da yeniden yönetim kurulunda yer aldı. Denetim kurulu asil üyeliğine Tahir Saygın, Osman Alcan ve Ehliman Kılalı seçilirken, Disiplin Kurulu Asil Üyeliğine de Fahrettin Bayar, Sedat Demişray ve Muzaffer Gülay seçildi.

BOZDAĞ VE AS DA KATILDI

Genel kurulan AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süt Birliği Federasyon Genel Başkanı Tevfik Keskin, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve birliğe bağlı odaların yönetimleri katılırken, Çerkezköy’den Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa A, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Kızılpınar Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Rişvan ile Kapaklı’dan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı katıldı.

Haber / Özge MERİÇ