Çerkezköy tarihiyle buluşuyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından 'Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor' sloganı ile bu yıl 4.'sü düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezileri devam ediyor.

GÜNDEM 30.04.2018 15:06:00 0
Çerkezköy tarihiyle buluşuyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşların görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi ve bu aziz vatan topraklarını nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için Çanakkale Şehitliği Gezileri’ni düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

 

 

“HAFTANIN 4 GÜNÜ DEVAM EDİYOR”

 

Gezilerin 31 Mart Cumartesi günü başladığını anımsatan Akay “İlk etapta Cumartesi ve Pazar günleri ile başlayan gezilerimiz vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda şuanda haftanın 4 günü, 3 otobüsümüz ile devam ediyor. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak devam eden gezilerimize şuana kadar bin 576 vatandaşımız katıldı” dedi.

 

 

“SABAH SAAT 06:00’DA ÇERKEZKÖY’DEN HAREKET EDİYORLAR”

 

Gezilerin 13 Mayıs Pazar günü sona ereceğini söyleyen Akay, “Gezilerimiz sonunda toplam 2 bin 357 vatandaşımızı bu yıl da Çanakkale Şehitliği’ne götürmüş olacağız. Haftanın 4 günü düzenlenen Çanakkale Şehitliği Gezilerimiz sabah saat 06.00’da Belediye Hizmet Binamız önünden başlıyor. Geziye katılan vatandaşlarımıza kumanya dağıtılıyor. Kafilenin saat 10.00’da Eceabat’a ulaşıyor. Tarihi yarımada gezisi rehber eşliğinde başlıyor. Bir ulusun varoluş, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin verildiği, yedi düvelin bir araya gelip de geçemediği, her karışının kanla, gözyaşı ile sulandığı Çanakkale Şehitliği gezildikten sonra kafilemiz saat 17.00 sularında tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere hareket ediyor” dedi.

 

 

RAMAZAN’DA EDİRNE VE İSTANBUL GEZİSİ

 

Çanakkale Şehitliği gezilerine katılan vatandaşlara teşekkür eden Akay “Kültür Gezilerimiz Çanakkale Şehitliği’nin ardından Ramazan ayı boyunca İstanbul ve Edirne gezileri ile devam edecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ