"Koltukları için susan değil, halkı için konuşan vekillerden olacağız"

AK Parti'den 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Melek Yeşil Sarıtaş, milletvekili adayı gösterilmesi ve seçilmesi halinde hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini anlattı. Tekirdağ'daki hava kir

GÜNDEM 30.04.2018 12:35:00 0

AK Parti Tekirdağ 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı Melek Yeşil Sarıtaş, Kafega Fırın Kafe Restaurant’ta basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

 

 

“TEKİRDAĞ DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR”

 

Kahvaltının ardından açıklama yaparak aday adaylığını kamuoyuna duyuran Melek Yeşil Sarıtaş “Tekirdağ, sanayisiyle, tarımıyla, geçmişiyle, tarihi dokusuyla, doğal yapısı ve kendine özel köyleriyle Türkiye’nin en hızlı gelişen, hızla büyüyen, üretime ve ihracata katkılarıyla ön sıralarda yer alan bir şehrimiz. Tekirdağ ve ilçelerin bundan daha fazlasını hak ediyor. Üretime kattığından daha fazla pay almayı bekleyen ilçelerimiz, ihracata katkı yaptığı kadar eğitim ve sağlıktan katkı payı almayı bekleyen bölgeleriniz mevcut. Türkiye’nin en kaliteli ayçiçeği yağlarının üretildiği, en güzel tarım topraklarının bulunduğu Tekirdağ, bugünkü durumundan daha fazlasını hak ediyor” dedi.

 

 

“HALKI İÇİN KONUŞAN VEKİLLERDEN OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 

Milletvekilliğinin kendisi için bir amaç değil, içindeki yaşam sevgisini, heyecanını ve inancını halka aktarma noktasında bir araç olduğunu kaydeden Sarıtaş milletvekili olması halinde neleri hedeflediğini de anlattı. Tekirdağ’ın en büyük problemlerinden birinin günden güne artan hava kirliliği ve yok olan su kaynakları meselesi olduğunu kaydeden Sarıtaş, “Tekirdağ’ın vekil adayı olarak ‘Temiz bir nefes, derin bir su’ projesi kapsamında artan sanayimizin emisyon ve su tüketimini azaltmayı hedefliyoruz” dedi. Sağlıklı büyümenin en temel dayanağının istikrar ve sürdürülebilir olmak olduğunu kaydeden Sarıtaş “Halkımız akşamları aldığı nefesten, sabahları camları açmaktan korkar hale gelmiştir. Bu meselenin çözümü iktidar partisinin, Tekirdağ vekilleri aracılığı ile olacaktır. Koltukları için susanlardan değil, halkı için konuşan vekillerden olmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

 

“TARIMDA NEDEN İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL?”

 

Tekirdağ’ın kültürel, tarihi ve doğal miraslara sahip bir il olmasına rağmen turizm adına geçmişte hiçbir ciddi projeye imza atılmadığı için turizm konusunda geri sıralarda kaldığını dile getiren Sarıtaş “Tekirdağ’ın kaderini değiştirebilecek, turizm ile ön plana çıkmasını sağlayacak projeler yapmayı hedefliyoruz” dedi. Bir diğer projesinin de köyler ve köylüler için olacağını söyleyen Sarıtaş, “Tekirdağ, Türkiye’nin en verimli topraklarına sahipken ne oldu da bugün tarımda istenilen düzeyde değil? Araştırılması ve tartışılması gereken konuların başında geliyor. Neden köylerimiz boşalıyor, tarlalarımız ekime de kiraya veriliyor. Hata ve noksanlık kimde olursa olsun problemi Ankara’ya taşıyacak olan bölgenin vekilidir. Köylüyü oturup dinlemek gerekiyor” dedi.

 

 

“FABRİKA FABRİKA GEZİP İŞ İSTEYECEĞİM”

 

Tekirdağ’daki Organize Sanayi Bölgelerinde 1200’ün üzerinde fabrikanın her yıl binlerce kişinin göç etmesine, iş imkanı bulmasına yardımcı olduğunu kaydeden Sarıtaş “Bölgemize göç ederek çeşitli zorluklar içerisinde gelen ailelerimizin ev işyeriyle uğraşan bayanlarına yönelik çeşitli projelerimiz var. Hiçbir şey yapamazsak fabrika fabrika gezip kendim ev kadınlarına iş isteyeceğim” dedi. Seçime ve siyasete sözel olarak bakmayan, proje bazlı yaklaşan bir kişi olduğunu ifade eden Sarıtaş, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU