Er Meydanı, güreşlere hazırlanıyor

Edirne Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 9-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için Sarayiçi'nde hazırlıklar başladı.?

GÜNDEM 29.04.2018 15:46:00 0
Er Meydanı, güreşlere hazırlanıyor

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, taşkından dolayı zarar gören yaklaşık 2 bin metrekarelik alana doğal çim sererken, Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de hem taşkından hem de kış aylarının olumsuz şartlarından dolayı hasar gören alanların tadilatını yapmak için hummalı bir çalışma yapılıyor.

 

 

TEMMUZ’DA YAPILACAK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ni bir hafta ertelediklerini belirterek  “Güreş Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda; bu yıl 02- 08 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan, 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri nedeniyle, 9-15 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verdik” dedi. 

 

 

UYGUN HALE GETİRİLECEK

 

Gürkan, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’nin geçtiğimiz aylarda yaşanan taşkından dolayı zarar gördüğünü anımsatarak “Edirne Belediyesi olarak 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bir yandan kültürel etkinlikler programını hazırlarken, bir yandan da güreşlerin yapılacağı alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Tunca Nehri’nin taşması sonucunda Sarayiçi Er Meydanı da taşkından zarar görmüştü. Kırkpınar Er Meydanı ve çevresinde 1,5 milyon TL'lik maddi hasar oluştu. Ekiplerimiz, taşkından zarar gören Sarayiçi’ni Kırkpınar’a hazırlamak için çalışmalara başladı. Zarar gören tribünlerde bakım çalışmaları gerçekleştirilirken; duvarlarda boya, badana çalışması başlatıldı. Ayrıca ekiplerimiz Er Meydanı’na 2 bin metrekarelik çim sererek; güreşlerin yapılacağı alanı pehlivanlara uygun hale getirecekler” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU