45 milyonluk Kanal Edirne Projesi'nde sona gelindi

Edirne'de Yunanistan ile sınırı oluşturan ve her yıl taşkınlarla gündeme gelen Meriç Nehri'nde, DSİ tarafından 2015 yılı Kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne Projesi'nde so

GÜNDEM 29.04.2018 14:25:00 0
45 milyonluk Kanal Edirne Projesi

7 bin 800 metrelik kanalın, Edirne'nin, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin ardından 4'üncü nehri olacağı ifade edildi. Meriç Nehri baypas edilerek oluşturulan kanalla birlikte 2 bin metreküp/saniye seviyesinde taşan Meriç Nehri’nin artık 2 bin 500 seviyesine de çıksa, taşkınların olmayacağı belirtildi.

 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Kanal Edirne Projesi'ndeki çalışmaları inceleyen DSİ Genel Müdürü Murat Acu “Kanal Edirne kent için çok önemli. Kanal kazısı çalışmaları günümüz itibarıyla yüzde 99 oranında tamamlandı. Proje kapsamında 2018 yılında kalan sedde dolgusu ve 1 adet köprü tamamlanarak yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlanması hedeflenmektedir. Kanal üzerinde yaya ve araç geçişleri için bulunan 5 adet köprünün 4 adedi bitirilmiştir. Kalan 1 adet köprü imalatına Şubat 2018'de başlanılmış olup, 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanmaktadır. Proje ile su artık yatağında akacak. Kontrol edilmeyen su kendisine yol bulmak için her yere saldırır. Bu proje ile suyun artık yatağında ve kontrol edilebilir bir düzen içerisinde akışı sağlanmış olacaktır. Kanal Edirne Projesi tamamlandığında etrafındaki rekreasyon alanları da yapıldığında Edirnelilere çok güzel bir sosyal yaşam alanı sunulmuş olacak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ