"Yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyoruz"

Doğa Koleji tarafından düzenlenen basın toplantısında Çorlu ve Çerkezköy'e kurulacak olan kampusler hakkında bilgi verildi. Pera Villa Cafe Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Lüleburgaz ?

GÜNDEM 26.04.2018 15:54:00 0

Saat 10.00'da düzenlenen basın toplantısına, Lüleburgaz Çorlu ve Çerkezköy Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş, Mali İşler Yöneticisi Arzu Akdeniz, Çerkezköy Halkla İlişkiler Müdürü Tayfun Dalgıç, Çerkezköy Doğa Koleji İlkokul Müdürü Hüseyin Daş ve Çerkezköy Tesis Müdürü Cenk Akdeniz ile basın mensupları katıldı.

 

 

"2018-2019 YILINDA EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLIYORUZ"

 

 

Basın açıklaması yapan Lüleburgaz Çorlu ve Çerkezköy Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş, “Doğa Koleji  Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük eğitim markası. 5 yaştan 17 yaşa kadar Kodlama ve Robotik Eğitimi de verdiğimiz okulumuz 2018-2019 yılında 125 kampüsle ve 85 bin öğrencisiyle eğitim öğretim hayatına başlayacak. Bu kampüslerin arasına yeni eklenen kampüslerden biri Çerkezköy kampüsümüz olacak. Sizlerle Ocak ayında yaptığımız toplantıda müdürlerimiz ile birlikte 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun hayata geçeceğini söylemiştik. Okulumuzun inşaatı başladı ve biz yaklaşık 4 ay içinde okulumuzun inşaatını tamamlayarak 2018-2019 yılında Eğitim Öğretime başlayacağımızı sizlerin aracılığıyla tüm bölgemize duyurmak istiyoruz” dedi.

 

 

"SADECE DÖRT DUVARLA SINIRLI OLMAYAN BİR EĞİTİM SİSTEMİNDEN BAHSEDİYORUZ"

 

 

Okulun ve eğitimin sadece dört duvarla ve sınıfla sınırlı olmadığını dile getiren Karakuş, "Doğa Koleji geliştirdiği eğitim modelleri sayesinde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük eğitim markası. Dünyanın da en büyük 3. eğitim markası. Hem anaokulu ve ilk okulda, hem de ortaokul ve lisede, bizim daha çok uygulayarak yaşayarak kurduğumuz öğrenme modelimizin bugün övgü ile bahsettiğimiz Finlandiya ve Singapur gibi ülkelerde uygulandığını söylemekten büyük gurur duyuyoruz.  21. yüzyılın gerektirdiği teknoloji ve bilimin farkındalığına sahip Matematik Fen okur Yazarı gibi okuryazarlığa ve farkındalığa sahip bireyler yetiştiriyoruz. Kampüsümüz hayata geçtiğinde, buradaki eğitim sistemimiz uygulanmaya başladığında bunları hep beraber sizlerle paylaşıyor olacağız. Okulun sadece dört duvarla sınıfla sınırlı olmadığı bir eğitim sisteminden bahsediyoruz” dedi.

 

 

"11 BİN METREKARELİK BİR ALANA SAHİP OLACAK"

 

 

Çerkezköy'de faaliyete geçecek olan Doğa Koleji Kampüsü ile ilgili bilgi veren Karakuş,"Çerkezköy kampüsümüz 8 bin metrekare bir alan üzerine kuruluyor. 11 bin metrekare kapalı alana sahip. İçinde 450 kişilik konferans salonu,  kapalı spor salonu, yüzme havuzu, bilim ve sanat sokağı olan 56 derslik 24 atölyesi bulunan bir kampüs. Bu atölyeler bizim eğitim konseptimizi yansıtıyor. Neredeyse dersliklerimizin yarısına yakın atölyelerimiz var. Bu atölyelerimizin çoğu bilişimle, teknolojiyle ve mühendislikle ilgili, bir kısmı da kültür sanat ve sporla ilgili. Burada, Çerkezköy de eğitim alanında çok farklı bir çıta koyacağımıza inanıyorum. Bizi takip edenler olacak. Her yerde bizden sonra diğer markalar gelmeye başlar. Tahmin ediyorum önümüzde 2 - 3 yıl içinde burada 6 tane daha okul markası görebilirsiniz. 2018-2019 Eğim Öğretim yılında faaliyete geçmiş olacağız. Ön kayıtlarımızda çok ciddi bir talep var. Ciddi bir ilgi var ve bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.

 

 

"İNŞAATIMIZI HIZLI BİR ŞEKİLDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

 

 

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdal Karakuş, "Çorlu'da da inşaatımıza bu hafta başladık. Arada sadece 10 günlük bir fark var o farkı da biz kapatacağız. Yeni inşaat teknolojileri kullanıyoruz ve inşaatımızı hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. Öğrenci kriterleri ile ilgili sorulan soruya cevap veren Karakuş, "Özel durumu olan öğrencilerimizi okulumuza kabul ederken elbette kriterlerimiz oluyor. Öncelikle öğrenci için faydalı olup olamayacağımızı tartışıyoruz. Ön görüşme yapıyoruz, eğer öğrencimize faydalı olabileceksek alıyoruz. Ama öğrencinin engeli bizim aşamayacağımız ona faydalı olamayacağımız boyuttaysa onu daha faydalı olacak bir kuruma yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

 

 

"DOĞA KOLEJİ OLARAK ÜNİVERİSTE KURMAYI HEDEFLİYORUZ"

 

 

Karakuş, "Şuan 44 ilde okulumuz var önümüzdeki yıl 53 ilde okulumuzun olmasını hedefliyoruz. 2 yıl içinde kampüslerimizi yüzde 50 oranında arttırıp öğrenci sayımızı 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. 170 bin öğrenciye ulaşma hedefimiz var. Doğa Koleji olarak Üniversite kurmayı da hedefliyoruz" dedi.

 

 

"BU KADAR YAKIN OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

 

 

Çerkezköy-Kapaklı sınırlarında kurulması planlanan termik santralle ilgili soruya da cevap veren Erdal Karakuş, "Termik santralin kente bu kadar yakın yapılmasını doğru bulmuyorum. Üniversitede öğrenciyken bir anım oldu. Yatağan’a gitmiştim. Sabah 06:00’da şehirde nefes alamayarak uyandım. Boğulmak üzereydim. Arkadaşıma bunu söylediğimde termik santrallerin buhar kazanlarını açtıklarını dile getirmişti. O yaz günü o sıcakta o buharla o insanlar nasıl yaşıyordu onu bilemiyorum. Tüm şehir kül ve griydi. Teknoloji eminim ki gelişmiştir ama katı yakıtla enerji elde etmeyi doğru bulmuyorum. Nükleer santrallerin daha doğru olduğunu düşünenlerdenim. Enerji ihtiyacımızın daha doğru karşılanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ