Kahraman Türk Kadınlarını anlattılar

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Tiyatro Grubu tarafından Kızılpınarlı kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikte "Kahraman Türk Kadınları" isimli tiyatro oyunu sahnelenirken, Metalin Yıld?

GÜNDEM 25.04.2018 19:21:00 0
Kahraman Türk Kadınlarını anlattılar

Çerkezköy Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile dün saat 14:00’da Kızılpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Sekreteri Melek Tarak, Şube Mali Sekreteri Yılmaz İnce, Şube Eğitim Sekreteri ve Sosyal Kültürel Kulübü Sorumlusu Caner Alözkan, Şube yönetimi ile çok sayıda Kızılpınarlı kadın katıldı.

 

“AYNI COŞKUYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Eğitim Sekreteri ve Sosyal ve Kültürel Kulübü Sorumlusu Caner Alözkan “55 yıl önce insana sevgi emeğe saygı ilkeleri üzerine kurulan sendikamızda, Türk işçi hareketinin lideri Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın önderliğinde aynı coşku ve heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Sendikanın üyelere ve ailelerine beş yıldızlı otellerinde tatil imkanları sunduğunu ifade eden Alözkan “Eğitimlerimiz her ay devam ediyor, liderlik, iş sağlığı ve iş güvenliği, iletişim, kişisel gelişim, çalışan kadınların hakları gibi konular işleniyor” dedi. Alözkan, sendikanın diğer faaliyetleri ile ilgili de bilgi verdi.

 

“3 AY DAHA SABRETMENİZİ İSTİYORUZ”

 

Etkinlikte konuşan Çerkezköy  Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da, Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar’a yaptığı yatırımlardan ve yol çalışmalarından bahsetti. Belediye Başkanı Vahap Akay göreve geldiği günden bu yana Çerkezköy’de spor ve kültürel faaliyetlere önem verildiğini ve bu alanda önemli mesafeler kat edildiğini söyleyen Bayram “Büyük bir önem vererek bu alanlarda büyük yol kat edildi” dedi. Belediye başkanı Akay’ın aynı zamanda mahallelerde açtığı mahalle evleri ile ev kadınlarının aile bütçelerine katkı sağlayacak el işleri kurslarının açılmasını sağladığını ifade eden Bayram “Kızılpınar’da belediyemiz 40 milyon liralık bir yatırım yaptı ve bu yatırımlar artarak devam ediyor. Ayrıca bu güne kadar kışın  çamur içinde yazında tozlu yollarda geçen siz Kızılpınarlı kadınlarımızdan sabrınız için teşekkür ediyoruz ve sizlerden üç ay daha sabretmenizi istiyoruz” dedi.

 

İLGİYLE İZLENDİ

 

Amaçlarının Kızılpınar’ı çok daha yaşanır bir duruma getirmek olduğunu ifade eden Bayram, bu yönde de çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından sendikaya bağlı işçilerden oluşan Tiyatro Grubu tarafından, Çanakkale Savaşlarında Türk Kadınlarının verdiği mücadeleyi anlatan ‘Kahraman Türk Kadınları’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Alt kattaki gösteri salonunda sahnelenen oyun izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Tiyatro grubundaki işçiler profesyonleleri aratmayacak performansları ile beğeni topladı. Tiyatro gösterisinin ardından Kültür Merkezi’nin birinci katındaki düğün salonunda da, işçilerden oluşan Metalin Yıldızları Folklor ve Dans Grubu gösteriler yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU