Her Köye Atatürk Heykeli

Süleymanpaşa Belediyesi hayata geçirdiği "Her Köye Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi" projesi kapsamında, Büyükşehir Yasası ile köyden dönüşen mahallelerde Atatürk Heykeli ve meydan dÃ?

GÜNDEM 25.04.2018 15:45:00 0
Her Köye Atatürk Heykeli

Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Bugün Atatürk heykellerinin yedincisini Osmanlı’da açıyoruz. Her zaman söylüyorum, bizim Atatürk’ e saygı ve sevgimizi ifade etmek için onun heykeline bakmaya ihtiyacımız yok. Biz onu zaten kalbimizde yaşatıyoruz. Biz bu ülkeye onun gözleriyle bakıyoruz. Bu Atatürk heykellerinin her ay bir köyde yapılmasının nedeni köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesi, köylerin ve dolayısıyla tarımın bu ülke için yaşamsal olduğunun vurgulanması içindir. Eğer kendi kendini besleyen bir ülke, kısa bir süre içinde saman ithal eder hale geldiyse, bu ülkenin satılmadık hiçbir şeyi de kalmadıysa, bu ülkeyi tekrar ayağa kaldıracak olan bu ülkenin çiftçisidir. Bu nedenle, köylerimiz vazgeçilmezimizdir. Köylerin üzerinden Türkiye kendini tekrar inşa edecek ve Atatürk’ün emanet ettiği ülkeyi layık olduğu yere taşıyacaktır” dedi.

 

 

“BU HEYKELİN AÇILIŞI BİR MESAJDIR”

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bu heykelin açılışı bir mesajdır. Tüzel kişilikleri kalkan, mahalleye dönen, okulları bile kapatılan köylerimizde her gencimiz, çocuğumuz bu heykelin önünden geçerken Atatürk’ün idealleri hepimizin yol gösterisi olacaktır” dedi. Açılış töreninin ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım anıtı açılışı için anıtın bulunduğu alana kadar yürüyen topluluk, burada kadınlarla birlikte, önünde “Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir” yazısı bulunan Zübeyde Hanım Anıtı’nın açılışını yaptı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN