Miniklerden "Türkülerle Türkiye" Konseri

Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 'Türkülerle Türkiye' temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi. Türk Halk Müzikleri arasından seçilen tÃ?

GÜNDEM 25.04.2018 15:40:00 0
Miniklerden

Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf Öğrenci Korosu tarafından önceki akşam saat 20.00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti İlçe Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve Cumhuriyet İlkokul Müdürü İlkay Cabalar ile birlikte birçok veli ve vatandaş katıldı.

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

 

Hatice Derebent’in şefliğinde 49 öğrenciden oluşan koro tarafından ilk olarak Aşık Veysel'e  ait olan Uzun İnce Bir Yoldayım isimli türkü seslendirildi. Konserin devamında Atabarı, Çayeli'nden Öteye, Divane Aşık Gibi, Maçka Yolları Taşlı, Şeftali Ağaçları adlı türküler seslendirilirken, 12 kişilik Halk Oyunu Öğrenci Grubu tarafından konser boyunca müziğe uygun olarak gösteri yapıldı. Okul öğretmenleri Funda Perim Şen, Mert Baş, Nagihan Delen ve Ahmet Aytaç Yavaş, gösteri ve şarkıların seslendirilmesinde yer aldı. Ay Yıldız kostümünün tercih edildiği ve sunuculuğunu Belçim Bağcı'nın yaptığı konser seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

 

 

Türkülerle Türkiye temalı Türk Halk Müziği konserin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer öğrencilere teşekkür etti. Bu konserin, dinlediği pek çok profesyonel konserlerden çok güzel ve daha anlamlı olduğunu ifade eden Yüzer, "Benim son zamanlarda izlediğim pek çok profesyonel konserlerden çok daha güzeldi.  Yüzleri güzel gözleri ufuklardan parlak çocuklarımıza tüm Kapaklı halkı adına teşekkür ediyorum. Hepinizin alnından ve gözlerinden öpüyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Tabi ki sizleri yetiştiren öğretmenleri anmadan olmaz. Hele ki hiç pes etmeyen Koro Şefiniz Hatice Hocamı unutmamak lazım. Ona teşekkür ediyorum. Kıymetli velilerimiz sizler de yavrularımızla gurur duyabilirsiniz. Şimdiden büyük işler başarmak için emin ve büyük adımlarla yürüyorlar. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer konuşmasının ardından Koro Şefi Hatice Derebent'e çiçek takdim etti. Türk Halk Müzikleri arasından seçilen şarkıların öğrenciler tarafından seslendirildiği etkinlik vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

 

Haber / Özge MERİÇ