İşletmelere 1 milyon TL'lik destek

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı açıklandı. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL'ye kadar geri ödemeli (

GÜNDEM 24.04.2018 17:07:00 0
İşletmelere 1 milyon TL

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı açıklandı. Proje çağrısı için başvuru sisteminin 22 Haziran 2018 günü saat 23.59’da kapatılacağını dile getiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Proje Teklif Çağrısına; İller Bazında Başvuru Yapabilecek İmalat Sanayi Sektörleri Matrisine uygun olan imalat sanayi sektörü KOBİ’leri, Tüm illerdeki yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’leri (NACE Kodu: 21, 26, 30.3) Tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri, başvurabilecek” dedi.

 

EN AZ 3 OLMASI ŞARTI ARANACAK

 

Başvuracak imalatçı işletmelerin, imalat yerinin bulunduğu ildeki sektör kıstasına tabi olduğunu kaydeden Volkan “Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekiyor. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacak. Orta ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde satış hasılatı ve çalışan sayısı sınırı dikkate alınmayacak” dedi.     

  

“1 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK VERİLEBİLECEK”

 

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerektiğini kaydeden Volkan “Destek oranı tüm bölgeler için yüzde 60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar destek verilebilecek. Başvuru şartlarını karşılayan KOBİ’ler, ‘rekabet gücünün geliştirilmesi’ genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki stratejilerden biri veya birkaçını birlikte içeren proje sunabilecektir. Yazılım işletmeleri için 6 numaralı strateji zorunlu, diğerleri seçenektir” ifadelerini kullandı.

 

İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜ İÇİN 500 MİLYON TL

 

Proje çağrısının toplam bütçesinin; imalat sanayi sektörü için 500 Milyon TL olduğunu ifade eden Volkan “Yazılım sektörü için 200 Milyon TL olmak üzere toplam 700 Milyon TL’dir. Başvurular, KOSGEB tarafından belirlenen değerlendirme kriterlerine göre puanlanacak ve puan sıralamasına göre bütçe imkanları dahilinde desteklenmesi mümkün olan sayıdaki başvuru desteklenecek. KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN