Misafir öğrenciler Çerkezköy'de

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenlikleri etkinliği kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Bulgaristan ve İzmirâ?

GÜNDEM 20.04.2018 20:36:00 0
Misafir öğrenciler Çerkezköy

23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenlikleri etkinliğine katılmak üzere farklı ülkelerden gelen misafir öğrenciler dün saat 15:00’da öğretmen ve müdürleri eşliğinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamlarında ziyaret etti.

 

 

"BU DAVET BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ"

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenlikleri etkinliğine katılmak üzere Bulgaristan'dan 20, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 15, Arnavutluk'tan 31 ve İzmir'den 21 öğrenci olmak üzere toplam 86 öğrenci Çerkezköy’e geldi. 15 öğrenci ile birlikte Bulgaristan’dan gelen Nazım Hikmet Lisesi Okul Müdürü Nevin İsmail Kadir, “Bu davet bizi çok mutlu etti. Bulgaristan Varna İli Dılgopol ilçesi Sarı Kovanlık’ta bulunan Nazım Hikmet Lisesi’nden geliyoruz. 20 kişiden oluşturduğumuz öğrenci grubumuz ve Dans öğretmenimiz Ziyneb Asan ile birlikte geldik" dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Akademi Sanat Derneği'nden gelen 15 misafir öğrenciye eğitmenlik eden Havva Orhunöz, Lefkoşa'dan geldiklerini ve öğrencilerini Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Arnavutluk'tan gelen 31 misafir öğrencinin öğretmeni Buyav Govenca ve Varna Höh İl Başkan Sekreteri Ayla Zakir de ziyarete katıldı.

 

 

"23 NİSAN'I TÜM DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN ETTİ"

 

Saat 15.00'da ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ı makamında ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Arnavutluk ülkelerinden gelen öğrenciler öğretmenleri eşliğinde Atilla Selami Abban'a çiçek takdim etti. Kaymakam ile sohbet eden öğrenciler 23 Nisan'ın anlam ve önemini sordu. Sorulan soruya cevap veren Atilla Selami Abban, “23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarının bayramı olarak ilan etti ve çocuklara armağan etti. Dolayısıyla her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanır" dedi. Ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk ve Bulgaristan Ülkeleri misafir öğrencilerinden Atilla Selami Abban'a hediyeler takdim etti. Atilla Selami Abban da öğrencilere günün anısına hediye verdi.

 

 

"BİZİ ŞENLENDİRDİNİZ"

 

Misafir öğrenciler daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek çiçek takdim etti. Ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Vahap Akay, "23 Nisan bizim ve tüm dünya için önemli bir tarih. Ulusal olarak da kutladığımız bayramımız. Bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğimizde sizleri de görmek istedik. Kutlamalarımız cumartesi günü Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimizde başlayacak. Pazar günü de hep birlikte Vatan Size Minnettar Anıtı’ndan buraya kadar kortej eşliğinde yürüyeceğiz. Şenliğimizde sizleri Çerkezköylü çocuklarımızla buluşturacağız. Davetimizi kabul ederek bizleri mutlu ettiniz, kentimizi şenlendirdiniz. Sizleri Çerkezköy’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz "dedi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay ve öğrenciler hep birlikte fotoğraf çekildi.

 

Haber/ Özge Meriç