Seçimlerin ardından ilk kez konuştu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda 1 Nisan'da yapılan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerine mavi listenin başkan adayı olarak katılan ve seçimi kaybeden Rahmi Yılmaz, seçimlerin ardından

GÜNDEM 20.04.2018 20:34:00 0
Seçimlerin ardından ilk kez konuştu

Saat 11:30’da Yurt-Kesim Petrol’deki ofisinde basın açıklaması yapan Rahmi Yılmaz, seçimleri değerlendirdi. 4 Nisan’da meydana gelen kazada yeğeni Alican Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini anımsatan Yılmaz, acılarını paylaşan herkese teşekkür etti. 1 Nisan’da ÇTSO’da yapılan organ seçimlerinde mavi liste olarak yaşadıklarını paylaşan Yılmaz “1 Nisan seçimlerinden bir ay önce oda meclisinde odanın bir meclis üyesi olarak adaylığımızı açıklamak istedik ama maalesef mevcut yönetim sanki odanın sahibiymiş gibi adaylığımızı odada açıklamamıza izin vermedi. Seçimlere üç ay kala 12 grubun seçmen listelerini genel sekreterlikten istememize rağmen hep eksik verildi. Bu süreçte defalarca dilekçe yazdık ‘arıza var’ diyerek bizi oyaladılar. Odada kilit noktada dört beş arkadaş mavi liste adaylarının bilgi almalarını engelledi” dedi.

 

 

“ÜYELERİMİZİN SAĞDUYUSUNA GÜVENDİK”

 

Tüzel kişilerin oy kullanırken odadan yetki belgesi almak zorunda olduğunu kaydeden Yılmaz, “Yetki belgesi içinde ticaret sicil müdürlüğünün önceden hazırladığı maktu bir dilekçe vardır. Biz o boş dilekçeleri alarak üyelerin yanına giderek kalemle doldurarak, kaşelettik, imzalattık ve odaya getirdik. Bunlar ise çalışanlar tarafından tamamı odanın bilgisayarlarında doldurularak odanın imkanlarını kullanarak üyelerden tasdik ettirilip alındı. Bizim yetki belgelerini ise bir hafta beklettiler, yarısını verdiler. Buna rağmen biz yılmadık ve üyelerin sağduyusuna güvendik” dedi.

 

 

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

 

İlçe Seçim Kurulu 7 Mart’ta seçimlerin 75.Yıl Ortaokulu’nda yapılmasına karar verdiğini anımsatan Yılmaz “Basın İlan Kurumu aracılığı ile tüm gazetelerde yayınladılar. Bir anda mevcut yönetim seçimlerin okulda yapılması halinde seçimleri kaybedeceğini bildiği için yetkisi olmamasına rağmen bir üst kurula başvurdu. İl Seçim Kurulu bir saat içinde toplanarak seçimlerin oda hizmet binasında yapılmasına karar verdi. 23 Mart’ta bize seçimlerin ÇTSO hizmet binasında yapılacağı bildirildi. Bu hızı, onaylamayı ve yekti gaspını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

 

 

“EMNİYETE VE İLÇE SEÇİM KURULUNA GÜVENDİK”

 

Seçim öncesi İlçe Seçim Kurulu’nda bir toplantı yapıldığını kaydeden Rahmi Yılmaz, “Caddeye bakan kapı açık bırakılacak, diğer kapılar kapatılacaktı. Biz de bu sözlere inandık. Arkadaşlara da tek kapı kullanılacağını belirterek sadece oy kullanacak üyeleri getirmelerini istedik. Fazla kalabalık getirip üyeleri rahatsız etmeyelim dedik. Emniyete ve ilçe seçim kuruluna güvendik” dedi. Seçimden bir gün önce sandıkların yerleştirildiğini belirten Yılmaz “Sandıkları görmek için gittik ve genel sekreter tarafından çıkartıldık” dedi.

 

 

“TOPU BİRBİRLERİNE ATTILAR”

 

Seçim günü belirlenen kapının değil de diğer kapının açıldığını görünce ilçe seçim kurulu yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden Yılmaz “İlçe Seçim Kurulu ‘bu bizim işimiz değil’ diyerek topu Emniyet Müdürlüğüne attı. Emniyet Müdürlüğü de topu İlçe Seçim Kurulu’na attı” dedi. Seçim günü sarı listenin yetkilileri gelip pozisyonlarının almadan kendisinin Emniyet amiri tarafından içeriye alınmadığını kaydeden Yılmaz, “Seçim günü odanın 4-5 etkin personeli ticaret sicil müdürlüğünü doldurmuş, yetki belgesi verme, alma, taşıma gibi her türlü işlemi sarı liste adına yaptılar. Bizim ekibimiz ise ailesi, çoluk çocuğu ile örnek bir duruş sergiledi. Bizim ekibimiz üyelerin rahat oy kullanması için ellerinden geleni yaparken, oda üyesi olmayan 25 sarı ceketli bayan, seçmenler içeri girdiğinde ellerinde pusulalar ve işaretli oyları ceplerine sokarak sandığa kadar götürdüler. Bunu da bütün üyeler gördü” dedi.

 

 

“YETKİSİ OLMAYAN KİŞİLERE OY KULLANDIRDILAR”

 

Bütün bu baskılara rağmen saat 16.00’ya kadar seçimlerde önde olduklarını söyleyen Rahmi Yılmaz “Saat 16.00’dan sonra seçimi kaybettiklerini anlayınca ellerindeki yetki belgeleriyle, oy kullanma yetkisi olmayan kişilere oy kullandırdılar” dedi. Sarı listenin seçim sürecinde odanın tüm imkanlarını kullandığını dile getiren Yılmaz “Sanki oda çalışanlarının maaşlarını sarı liste ödemişçesine, odanın tüm imkanlarını kullandılar” dedi.

 

 

“MAAŞLARINI SARI LİSTEDEN ALIYORMUŞ GİBİ HAREKET ETTİLER”

 

Seçimden bir gün önce odadan gönderilen mesajla Süleyman Kozuva’ya ve sarı listeye oy istendiğini ifade eden Yılmaz “Bu seçimin galibi oda personelidir. Oda personeli sarı listeye seçimleri kazandırmıştır. Bu arkadaşlar sarı listeden maaşlarını alıyormuş gibi hareket ettiler” dedi. 5’inci ve 9’uncu gruptan toplam 5 meclis üyesi çıkardıklarını anımsatan “3’üncü grupta 6 oy alsak 3 meclis üyesi, 6’ncı grupta 4 oy alsak 3 meclis üyesi, 7’nci grupta 6ı oy alsak 3 meclis üyesi, iptal olan 8’inci grupta 1 oy alsaydık 3 meclis üyesi, 10’uncu grupta 5 oy alsaydık 2 meclis üyesi, 11.grupta 8 oy alsaydık 3 meclis üyesi çıkartacaktık” dedi.

 

 

“BAŞKASININ YETKİ BELGESİ İLE OY KULLANDI”

 

Yılmaz “Kullanılan oylardan 30 tanesi mavi listeye gitseydi, ilçe seçim kurulu ve emniyet gerekli tedbirleri alıp bize verilen sözleri tutsaydı tüm baskılara rağmen 22 meclis üyesi çıkaracaktık. Meclis çoğunluğunu haksız bir şekilde ele geçiren sarı listeyi ve sarı liste gibi çalışan oda çalışanlarını Allah’a havale ediyoruz. Bütün bu süreçte yaşadıklarımızı da sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İlahi adaletin tecelli edeceğini düşünüyoruz” dedi. Seçim günü yaşanan tablonun sadece mavi listeyi değil, sarı listeye oy verenleri de üzdüğünü ifade eden Yılmaz “Bu süreçte bütün arkadaşlarımızın görevi layıkı ile yerine getirdiğine inanıyorum ve hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Mavi liste 6.Meslek Komitesi meclis üyesi adaylarından Dilek Köksal da “Adil bir seçim olduğunu söylemek isterdim. Meclis üyesi adayı olduk. Karşı taraftan meclis üyesi adaylarından birisi, başkasının yetki belgesi ile oy kullandı. Bu arkadaşımız hem meclis üyesi hem de yönetim kurulu üyesi” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU