Albayrak iddialara cevap verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel'in belediyelerin vatandaşın yararına yönelik proje üretmedikleri, aksine hükümet yatırıml

GÜNDEM 19.04.2018 14:11:00 0
Albayrak iddialara cevap verdi

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin altyapısının olmadığı, her gün 3-4 vidanjörle atık su çekildiği, Şehir Hastanesinin yapılacağı yere içme suyu hattının yapılma sürecinin uzatılması ve buna bağlı olarak Hükümet yatırımlarının kasıtlı olarak engellenmesi iddialarına cevap veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ halkına hizmet vermekte olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin kanalizasyon inşaatının "Süleymanpaşa Doğu Kısmı Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı" kapsamında başlatıldığını ve devam ettiğini belirtti.

 

 

“EN YAKIN ZAMANDA HİZMETE ALINACAK”

 

Albayrak “En yakın zamanda tamamlanarak hizmete alınacak. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin altyapı çalışmaları kapsamında 300 mm çapında 2.068 metre, 400 mm çapında 1.817 metre olmak üzere toplam 3.885 metre kanalizasyon hattı yapılmıştır. Geriye karayolu geçişleri, dere geçişleri ve bağlantı hatları ile birlikte 364 metre imalat kalmıştır. Bu sürede verilen vidanjör hizmeti ise aksatılmadan sürdürülmüştür ve halen de sürdürülmektedir” dedi.

 

 

İÇME SUYU HATTI TAMAMLANDI

 

Süleymanpaşa'da yapılması planlanan Şehir Hastanesi’nin içme suyu hattının, "Süleymanpaşa İlçesi Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı" projesi kapsamında tamamlandığını kaydeden Albayrak “Kanalizasyon hattı da Süleymanpaşa Doğu Kısmı Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı kapsamında devam ediyor ve en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

 

 

“BÜTÜN DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi hizmet alanından geçmekte olan 800 mm'lik Süleymanpaşa Aşağısevindikli İçme Suyu Ana İsale Hattı ile ilgili de konuşan Albayrak “Şehir Hastanesi hizmet alanından geçmekte olan isale hattının olası bir imalat sırasında nasıl korunması gerektiği gibi genel hususular, imar planlarında da detaylı bir şekilde belirtilmiş olup Şehir Hastanesinin yapımı için engel teşkil etmemektedir. İçme suyu ana isale hattının korunması konusunda T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile gerekli toplantılar yapılmış, konu hem sözlü hem de yazılı olarak aylar öncesinden çözümlenmiştir. Ayrıca hem ilgili Kurum hem de Şehir Hastanesi’nin imalatını yapacak müteahhit firma, isale hattının nasıl korunacağı hakkında detaylı bir şekilde sözlü ve yazılı olarak bilgilendirilmiştir. TESKİ Genel Müdürlüğü Trakya Bölgemizde etkin ve verimli bir sağlık hizmeti verecek, ayrıca bölgeye son derece faydalı olacak olan Şehir Hastanesi projesi için üzerine düşen her türlü proje ve proje bazlı imalat sürecini eksiksiz olarak yerine getirmiş ve bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir. Haberde yer alan iddialar asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. TESKİ Genel Müdürlüğü bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmeden hizmet vermektedir ve yapılacak olan her türlü devlet yatırımı için gerekli bütün desteği sağlamaya devam edecektir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU