'Trakya'ya mısırın Aga'sı geliyor'

Kırklareli'nin'nin Pehlivanköy ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile  Gıda Tarım ve HayvancÄ

GÜNDEM 18.04.2018 20:32:00 0

Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Pehlivanköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğan “İlçe ve bölge ekonomisinin ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı olması,  hayvancılık işletmelerinde kaba yem üretimini zorunlu hale getiriyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, bakanlığımızın hedef ve planları doğrultusunda, tarımsal yeniliklerin üreticilere ulaştırılması, araştırmacı, yayımcı ve çiftçi bağının kurulması amacıyla ne yapabiliriz diye düşündük arkadaşlarımızla. Her nimetinden faydalandığımız ülkemize bir şeyler de vermek gerekiyor diye düşündük. Gerekli araştırmalar sonunda, ilçemizde yıllık ortalama 1000-1400 dekar arasında ekilişi bulunan silajlık mısır konusunda çalışmaya karar verdik. Sonuçta Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nden Sayın Ahmet Duman ile iletişime geçerek Silajlık Mısır Projesi üzerinde çalıştık ve proje 2018-2019 yıllarında ilçemizde uygulanmak üzere bakanlığımızca onaylandı” dedi.

 

 

“3 İLÇEDE UYGULANACAK”

 

Hali hazırda projenin Türkiye genelinde toplam üç ilçede uygulanacağını dile getiren Doğan “Bizler Trakya’da hayvancılığın gelişmesi, işletmelerin kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla zaten ekilen silajlık mısırın daha çok yerli tohum kullanılarak üretilmesi için çiftçilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, tohum bayilerinin tüm kamu kurumlarımızın, yerli ve milli olan bu projeye destek olmalarını ve sahip çıkmalarını bekliyoruz. 2018 üretim sezonu içerisinde ilçemiz Kuştepe köyünde iki üreticimizin parsellerinde araştırma enstitümüzce geliştirilen üç yerli tohum çeşidi ile demonstrasyon kurulacak ve hasat döneminde sizlerin de katılımı yapılacak olan tarla gününde çeşitlerin verimleri tüm paydaşlar ile paylaşılacak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ