Seçimler 24 Haziran'da

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından Beştepe'de kurmaylarını toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaparak "Seçimler 24 Haziran Pazar günü yapılacak" dedi.

GÜNDEM 18.04.2018 15:28:00 0
Seçimler 24 Haziran

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında yaptığı erken seçim çıkışının ardından bugün saat 13:30’da Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bahçeli, dünkü açıklamasında 3 Kasım 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin, 26 Ağustos 2018'e alınmasını teklif etmişti. MHP Lideri Bahçeli gerekçe olarak da bölgesel durumları ve ekonomiyi hatırlatarak, "Kontrol edilemeyen gelişmeler ortaya çıkabilir" ifadesini kullanmıştı.

 

30 DAKİKA SÜRDÜ

 

30 dakika süren görüşmenin ardından MHP lideri Bahçeli, MHP Başkanlık Divanı’nı topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Başbakan Binali Yıldırım ve MYK üyelerini Beştepe’ye çağırdı. Kurmaylarıyla görüşen Erdoğan sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklama yaptı.

 

ERKEN SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLADI

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Devlet Bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugünkü görüşmede de oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Dün TBMM’deki grup toplantısında ifade ettiği seçimlerin erkene alınması ile ilgili teklifini de değerlendirme imkanı bulduk” dedi. Cumhurbaşkanı olarak hem şahsının hem de partisinin uzun zamandır dile getirdiği yönetim sistemi değişikliğini Devlet Bahçeli’nin desteği ile 16 Nisan’da hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye halen 16 Nisan’dan sonra artık eski diye ifade edilebileceğimiz sistemle yönetiliyor. Eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet arz etmektedir. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden biran önce çıkarmalıyız” diyerek 24 Haziran Pazar günü erken seçim yapılacağını açıkladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ