"Daha yeşil bir Türkiye'yi birlikte inşa edelim"

Tekirdağ'da binlerce vatandaşa 'Daha yeşil bir Türkiye'yi birlikte inşa edelim' kampanyası kapsamında karaçam tohumu gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tohumları toprakla bu

GÜNDEM 18.04.2018 11:36:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da binlerce vatandaşa gönderdiği mektupta “Daha yeşil bir Türkiye’yi birlikte inşa edelim” kampanyası kapsamında vatandaşlara Karaçam tohumu da ulaştırdı.

 

 

“16 YILDA 3.5 KAT BÜYÜTTÜK”

 

Mektubunda, büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle Türkiye’yi, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda 16 yılda 3.5 kat büyüttük. Bugüne kadar yaptıklarımızla yetinmiyor, 2023 vizyonumuzla çok daha büyük hedeflere doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Elde ettiğimiz başarılarda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı yatırımların ve çalışmaların da büyük katkısı vardır. Bakanlığımız, her bir köşesi cennet parçası olan vatanımızda çığır açan yatırımlar yaptı, yapmaya devam ediyor” dedi.

 

 

TOHUM GÖNDERDİ

 

Orman, su, tabiat ve meteoroloji alanında yaptıkları her çalışmada çevreyi ve canlıları korumayı temel ilke edindiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubun içinde vatandaşlara karaçam tohumu da gönderdi. Ülkenin tabii kaynaklarını, koruma-kullanma dengesini gözeterek, vatandaşların hizmetine ve kullanımına sunmayı sürdürdüklerini kaydeden Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan ‘Daha yeşil bir Türkiye’yi birlikte inşa edelim’ kampanyası kapsamında vatandaşlarla ulaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Zarf içindeki tohumları toprakla buluşturarak daha yeşil bir Türkiye için siz de katkıda bulunabilirsiniz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü’nü de kutladı.

 

 

TEKİRDAĞ’DA 15 YILDA YAPILANLARA YER VERİLDİ

 

Tekirdağ’da binlerce vatandaşa gönderilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı mektubun yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 15 yılda Tekirdağ ve Türkiye’de yaptığı yatırımların yer aldığı kitapçıklar da binlerce kişiye ulaştırıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Tekirdağ’da son 15 yılda 590 milyon liralık yatırım yapıldığı, 11,3 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu, TRAGEB kapsamında Trakya’ya 10 milyon liralık yatırım yapıldığı, arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için 2 bal ormanı, Tekirdağlı vatandaşların stresten uzak ve tabiatla iç içe zaman geçirmeleri için 10 mesire yeri ve 2 şehir ormanı kurulduğu, orman köylerinde yaşayan bin 399 aileye 15.3 milyon lira ferdi proje kredisi verildiği ifade edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU