Yüceer: 2019'da AKP iktidarına son vereceğiz

Almanya CHP Kuzey Ren-Vestfalya Birliği'nin genel kuruluna katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer "Cumhuriyete, demokrasiye, hak ve özgürlüklere sahip çıkan yurttaşlarımızla, 2019 yılında AKP

GÜNDEM 17.04.2018 11:59:00 0
Yüceer: 2019

Gernel kurulda seçim güvenliği ve CHP’nin 2019 stratejisi konuşuldu. Türkiye’de parlamentonun gücünün yeniden tesis edileceğini, hukukun yeniden üstün olacağını, kimsenin dilinden, dininden, inancından ötürü ötekileştirilmeyeceği yeni bir düzene ihtiyaç olduğunu dile getiren Yüceer, cumhur ittifakını da anımsatarak “O düzen; adı “cumhur ittifakı” olan ama özünde cumhuru bıçak gibi ortadan ikiye bölmeyi planlayan ittifak değildir. O düzen; bu kirli ittifakın tam karşısında demokrasi, adalet, huzur ve toplumsal barışı temsil eksenindeki, yüreği Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle atan milyonlardır” dedi.

 

 

“HER GÜN BİR TUĞLA DAHA KOYUYORUZ”

 

Yüceer, tek adam rejiminin değil, milletin tüm iradesinin hakim olacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceklerini ifade ederek “Adalet Yürüyüşü’nde toplumun bütün renkleriyle bir çember oluşturduk. Demokrasinin etrafında kenetlendik. Bir kez daha 2019’da demokrasiye inananlarla gönül buluşması gerçekleştireceğiz. Demokrasi buluşmasının duvarına her gün bir tuğla daha koyuyoruz. Her bir tuğlada hak yazıyor, hukuk yazıyor, adalet yazıyor, cumhuriyet yazıyor, özgürlükler yazıyor, huzur yazıyor. O tuğlalarda tek adam, dikta rejimi yazmıyor, yazmayacak” dedi.

 

 

“SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

 

2019’da Türkiye’yi rahatlatacak bir büyük buluşmayla milletin önünde olacaklarını ifade eden Yüceer, “Türkiye'nin temel meselesi seçim güvenliği meselesi haline geldi. Elbette çok çalışacağız ama sandık güvenliğini de sağlamak zorundayız. Seçimlerde, 1 milyon sandık sorumlusuyla seçmenin oyuna sahip çıkacağız. Güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile bir güçlü organizasyon kuracağız. Başında olmadığımız sandık olmayacak. 2019 yılı demokrasi ve özgürlüklerin iktidara geleceği süreç olacak” dedi. Daha sonra birlik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte cemevinin açılışını yapan Yüceer, birliğin kadın kollarının seçimine de katıldı. Yüceer, CHP Kuzey Ren-Vestfalya Birliğinin Kuruluş yılı kutlama etkinliğiyle Almanya ziyaretini noktaladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU