Kent Konseyi'nden okuma şenliği

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Minikler Okuyor Okuma Şenliği'nin bu yıl 2'ncisi düzenlenecek. 2 Mayıs'ta yapılacak olan okuma şenliği ile ilgili

GÜNDEM 17.04.2018 11:28:00 0
Kent Konseyi

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Minikler Okuyor Okuma Şenliği’nin bu yıl 2’ncisi düzenlenecek.

 

 

“KÜLTÜR DÜZEYİNİ ARTIRIR”

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri ‘Minikler Okuyor’ okuma şenliğinin ikincisini 2 Mayıs’ta başlatacaklarını ifade etti. Okumanın önemine dikkat çeken Serfiçe “Okumak, düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlar. Olayları inceleme yeteneği kazandırır. Okuyan kişiler zengin kelime dağarcığına sahiptirler. İnsanlarla ilişkileri güçlenir, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırır. Geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini sağlar. Düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır” dedi.

 

 

“2 MAYIS’TA YAPILACAK”

 

Boş zamanlarını, kitap okuyarak değerlendiren kişilerin, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Serfiçe “Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemli göstergesidir. Bu düşünce ve inanç ile, çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir ve üyeleri önderliğinde başlattığımız ve geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ilkini düzenlediğimiz’ Minikler Okuyor’ okuma şenliğinin ikincisi 2 Mayıs tarihinde konseyimizde yapılacak” dedi.

 

 

“KİTAP ALARAK DESTEK OLABİLİRLER”

 

Serfiçe, şenliğin amacının, ilçedeki çocukların okuma alışkanlığını üst seviyelere çıkarmak ve okumanın önemine dikkat çekmek olduğunu ifade ederek “Şenliğimize katkıda bulunmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız Dünya Çocuk Klasik kitaplarından istedikleri adette satın alarak , konseyimize bağışta bulunabilirler. Şenliğimize destek veren kırtasiyelerden ödeme yaparak bize kitapların ulaştırılmasını sağlayabilirler” dedi ve projeye son katılım tarihinin 1 Mayıs olduğunu ifade etti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN