Yabani ot mücadelesi zamanında yapılmalı

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, "Ekili alanlarda yüksek verim alınması için yabani ot mücadelesi çok önemli" dedi. Yabani ot mücadelesi yapılmayan alanlarda verimin yÃ?

GÜNDEM 16.04.2018 19:10:00 0
Yabani ot mücadelesi zamanında yapılmalı

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da buğday ve arpada yüksek verim beklediklerini fakat yabani ot nedeniyle verimin etkileneceğini kaydeden Toprak “Ziraat Odası olarak bizler her yıl çiftçilerimize yabani ot mücadelesinin zamanında yapılması yönünde bilgilendirmeler ve uyarılarda bulunuyoruz” dedi. Buğday ve arpa gerek bölgemizde gerek ülkemizde yabani ot mücadelesi yapılması gereken temel kültür bitkilerinin başında geldiğini kaydeden Toprak “Buğday ve arpaya göre erken çimlenen ve hızlı gelişme gösteren yabani otların zararı tarladaki yoğunluğuna bağlı olarak değişim gösteriyor. Verimin çok yüksek olduğu tarlalarda yabani otların yoğunluğu ürünün tamamen yok olmasına ve hasadın güçleşmesine bile neden oluyor” dedi.

 

ZAMANINDA YAPILMALI

 

Yabani ot tohumlarının ürün içine karışarak onun satış değerini büyük ölçüde düşürdüğünü kaydeden Toprak “Ayrıca yabani otlar birçok hastalık ve zararlı böcekler için sığınma, üreme ve beslenme yeri. Bu nedenle buğday ve arpada yabani ot mücadelesi zamanında yapılmalı” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ