Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talep arttı

Kırklareli Üniversitesi'nde "8.Kariyer Günleri" kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Borusan EnBW Enerji Yatırımları Müdürü Dr. Ömer Emre Orhan yatırım maliyetlerinin çok d?

GÜNDEM 15.04.2018 18:05:00 0
Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talep arttı

 “KLÜ 8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında Teknoloji Fakültesi tarafından “Rüzgâr Enerji Santralleri” konulu konferans düzenlendi. İİBF Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Borusan EnBW Enerji Yatırımları Müdürü Dr. Ömer Emre Orhan ve Borusan EnBW Enerji Yatırımları Şantiye Müdürü Sedat Şengül katıldı. Borusan Alpha Programı ile ilgili katılımcıları bilgilendirerek İzmir’de bulunan tesislerinin tanıtım filmini izleten Dr. Ömer Emre Orhan, “Yatırım maliyetlerinin çok düşük olması dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebi arttırdı” dedi.

 

 

“TEK MOTİVASYONUMUZ KURTARDIĞIMIZ ORMAN”

 

Dr. Orhan, son zamanlarda rüzgâr enerjisinin gelişimi, rüzgâr ölçümleri, yeni rüzgâr türbinleri ve uygulamaları ile ilgili bilgiler verdi. Şantiye Müdürü Sedat Şengül ise, sunumunda Rüzgâr Enerji santrallerinin inşaat işleri, projelendirme süreci ve sosyal durumlarını anlattı. Dünyada toplam 11 adet bulunan “kanat aparatı”nı Türkiye’de ilk kez kendilerinin yaptığını söyleyen Şengül, “Bu işi yaparken tek motivasyonumuz orada kurtardığımız orman” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA