Vatandaş şikayetlerini Vali Ceylan'a anlattı

Her ay farklı bir ilçede "Halkla Buluşma Günleri" etkinliği düzenleyerek vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan dün de Kızılpınar Mahallesi sakinleri ile buluştu. Vat

GÜNDEM 11.04.2018 19:06:00 0
Vatandaş şikayetlerini Vali Ceylan

Kızılpınar Kültür Merkezi’nde saat 14:00’da düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ceylan, kamu hizmetinin en etkin bir şekilde sürdürülmesi için çalıştıklarını belirtti. Kızılpınar’da asayiş olaylarına yönelik kamera sistemlerini faaliyete geçirirken, jandarma birimini de oluşturduklarını ifade eden Ceylan, bölgede her türlü tedbiri sürdürdüklerini kaydetti.

 

 

 

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

 

Vali Ceylan, Çerkezköy’de eğitim ile ilgili yatırımların devam ettiğini belirterek “Okullaşma konusunda yatırımlarla birlikte 2019 yılından itibaren Çerkezköy ilçe merkezi ve Kızılpınar’da tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Eğitimle ilgili sorunu çözeceğiz” dedi. Okuma yazma bilmeyen ve okuma yazma belgesi olmayan vatandaşlara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir okuma yazma seferberliği başlatıldığını anımsatan Ceylan, Tekirdağ’da da bu kampanyayı ciddi bir şekilde önemsediklerini ifade etti. Tekirdağ’ın yüzde 98.35 oranı ile okuryazarlıkta Türkiye üçüncüsü olduğunu ifade eden Ceylan “Hedefimiz birinci olmak. Bir kişi bile olsa onun ayağına gidip okuma yazmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Çünkü okuma yazma bilmeyen insan gerçekten toplumda yaşama konusunda büyük sorunlar çekiyor” dedi. Bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele konusuna da değinen Ceylan “Bu konuda ciddi bir seferlik başlattık. Ciddi mesafe kat ettik. Bu konuda güvenlik tedbirleri ise tek başına çözülecek bir konu değil, bu sorunu vatandaşlarımızla birlikte çözeceğiz” dedi. Bu konuda vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Ceylan, bu sorunun kökünü kazımak için ne gerekiyorsa onu yapmayı hedeflediklerini belirtti.

 

 

 

 

DOKTOR SIKINTISINA DİKKAT ÇEKTİLER

 

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın da katıldığı toplantıda Vali Ceylan konuşmasının ardından vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin mahalleye girmediğini belirten vatandaşlar bununla ilgili girişimlerde bulunulmasını talep etti. Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan belediye garajındaki atık ve çöplerden dolayı rahatsız olduklarını belirten mahalle sakinleri, sağlık sorununa da dikkat çekti. Çerkezköy’de doktor sıkıntısının olduğunu belirten mahalleli, sabaha karşı hastaneye gittiklerinde sıra bulamadıklarını, devlet hastanesindeki doktor sıkıntısının insanları özel hastanelere gitmeye zorladığını ifade etti. Kızılpınar’dan devlet hastanesine giderken ulaşım sorunu da yaşadıklarını belirten vatandaşlar “Kızılpınar’dan kalkan minibüsler devlet hastanesine giden vatandaşı yarı yolda indiriyor” dedi.

 

 

 

 

“17 CADDENİN 10’U TAMAMLANDI”

 

 

Bazı vatandaşlar da Kızılpınar Mahallesi’nde alt yapı sorunu olduğunu ve yolların bozuk olduğunu ifade etti. Vatandaşların alt yapı ve yol sıkıntısı olduğuna dair şikayetleri üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, TESKİ tarafından 2 yıldan bu yana alt yapı çalışması yapıldığını ifade etti. Altyapısı tamamlanan sokaklardan 60 tanesinin betonla kaplandığını ifade eden Gümüş  “Büyükşehir Belediyesi 17 caddenin 10’unu tamamladı. 2018 yılı itibariyle 40 sokak daha bize teslim edildi. Kızılpınar’da 387 sokak var ve yapmamız gereken 287 adet sokak var” dedi. Perşembe günü itibari Kızılpınar’da beton yol çalışmasına başlayacaklarını kaydeden Gümüş, bu çalışmanın 2 ay süreceğini ve bu çalışmayla birlikte 40 sokağın yapılacağını dile getirdi. TESKİ’nin yaptığı çalışmalarda yüzde 95’e gelindiğini kaydeden Gümüş “140 sokağın alt yapısı Çerkezköy Belediyesi tarafından Haziran’ın ilk haftası itibariyle tamamlayacak. Ekim ayı itibariyle yerleşim alanı içerisinde bulunan 287 sokak ve 17 caddenin yapım çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 

“GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

 

 

Gümüş’ün konuşmasının ardından vatandaşların şikayetlerine cevap veren Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da sağlık hizmetleriyle ilgili sorunu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlığa ileteceğini ifade etti. Yollarla ilgili belediyenin belli bir programının olduğunu kaydeden Ceylan “Alt yapı olmadan da yollar yapılmaz” dedi. Ulaşım konusunu çok önemli olduğunu söyleyen Ceylan “Hastaneye tek bir araç ile vatandaşlarımızın ulaşabilmelerini sağlayacak hizmetleri belediyenin yürütmesi gerekiyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşüp çözeceğiz” dedi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da bu toplantının Kızılpınar Mahallesi’nde yapılmasını önerdiğini belirterek “Kızılpınar en fazla nüfusu olan mahalle olmakla birlikte en fazla göç alan mahallemiz. Alt yapıyla ilgili, trafik sorunu, doktor sıkıntısı ile ilgili sorunları biliyoruz. Bununla ilgili gerek milletvekillerimiz gerekse bakanlık düzeyine girişimlerde bulunduk” dedi.

 

 

 

 

“MERKEZDE EĞİTİM ALANI KALMADI”

 

 

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Devlet Hastanesine doktor ataması yapıldığını belirten Kaymakam Abban, polikliniklerin akşam 23.00’e kadar hizmet verdiğini söyledi. Kızılpınar’da 3 okulun inşaatının devam ettiğini dile getiren Abban, “Kızılpınar’a bir adet lise, bir adet ilköğretim ve bir de ortaokulun bahçesine ek sekiz derslik okul yapılıyor” dedi. 2 okulun da ihale aşamasında olduğunu ve bu yıl yapılmasının planlandığını kaydeden Abban, meradan okul yapımı için 81 dönüm alındığını, artık bundan böyle merkezde hazinenin eğitim alanı kalmadığı için ve Kızılpınar’da önceki yönetimler eğitim alanı ayırmadığı için liselerin meralara taşınacağını, ilkokul ve ortaokullarına da merkezde olacak şekilde ayarlanacağını söyledi. Yaklaşık 40 dakika süren toplantıda basın mensuplarından soru almayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, toplantının ardından Kızılpınar’dan ayrıldı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU