Karar verme teknikleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her hafta düzenlenen eğitimlerin bu haftaki konusu "Karar verme teknikleri" oldu.

GÜNDEM 11.04.2018 14:56:00 0
Karar verme teknikleri anlatıldı

Trakya ABİGEM  A.Ş. Eğitmenlerinden Fatih Yıldız tarafından dün 10:00-16:00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde ‘karar verme ve problem çözme teknikleri’ konusu anlatıldı.

 

 

“HIZLI HAREKET ETMELİYİZ”

 

Karar verme ve problem çözmenin yöneticiler için olduğu kadar şahıslar için de önemli olduğunu belirten Yıldız “Günümüzün acımasız rekabet koşulları altında, ürün ve hizmetlerin kalitesini artırırken, maliyetleri düşürmek ve daha hızlı hareket etmek durumundayız. Yeniden işleme ve muayeneyi ortadan kaldırmak, fire oranlarını düşürmek, ancak işimizi ilk kez doğru yapmamız için engel var ise o engelleyen problemleri ortadan kaldırmakla mümkündür. Problem çözmede doğru yaklaşım, problemi doğuran kök nedenleri ortadan kaldıracak doğru çözümler nelerdir onları uygulamamız gerekir” dedi.

 

 

“KULLANILAN TEKNİKLER ÇOK ÖNEMLİ”

 

Problem çözmede en önemli faktörlerden birisinin kullanılan teknikler olduğunu belirten Yıldız “Problemin niteliğine göre ve boyutuna göre farklı teknikler ve yöntemler kullanılmalıdır. Bir iş yerinde kalite problemlerinin çoğu, problem çözme teknikleri kullanılarak çözümlenmektedir. Problem çözme sadece üretimde değil üretim dışındaki birimlerde de yani örnek verirsek planlama, tasarım, pazarlama, satın alma gibi çok çeşitli alanlarda da kullanılabiliriz” dedi. Eğitimde ‘Karar verme süreci, karar verme sürecinin temel öğeleri örgütsel karar türleri, iyi bir kararın ölçütleri, kararsızlık nedenleri ve muhtemel sonuçları, başarılı problem çözme ile ilgili zihinsel süreçler, etkin problem çözme için gereklilik ve yeterlilik koşulları, problem çözme süreci ve teknikleri’ de anlatıldı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN