Çerkezköy'de 3 okul merkezi sınavla öğrenci alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 8'inci sınıf öğrencilerinin Haziran ayında isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı. Çerkezköy'de de 3 okul

GÜNDEM 11.04.2018 14:38:00 0
Çerkezköy

2018 yılında 8'inci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin katılacağı sınava ilişkin, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfasından yayımlandı.

 

 

OKULLAR VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI

 

8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak, fen, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarını kapsayan Türkiye genelindeki okullar ve kontenjanları da açıklandı.

 

 

3 OKUL MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

 

Buna göre, Türkiye genelinde toplam bin 369 orta öğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak. Tekirdağ’da da 14 lise merkezi sınavla öğrenci alacak. Çerkezköy’de de 3 okul merkezi sınavla öğrenci alacak. Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kontenjanı 60, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kontenjanı 90 ve Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin kontenjanı 120 olarak açıklandı. Çorlu’da da Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kontenjan 120),  Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  (kontenjan 30), Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (kontenjan 30), Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  (kontenjan 30), Çorlu İMKB Fen Lisesi (kontenjan 120), Süleymanpaşa’da da Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi (kontenjan 90), Şehit Münür Alkan Uluslar arası İmam Hatip Lisesi (kontenjan 30), Ebru Nayim Fen Lisesi (kontenjan 120), Namık Kemal Lisesi (kontenjan 240), Tekirdağ Anadolu Lisesi (kontenjan 180) ve Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi (kontenjan 120) merkezi sınavla öğrenci alacak. 

 

 

18 NİSAN’DA SONA ERECEK

 

Merkezi sınav, isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını 18 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak. 2 Haziran 2018'de yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda  çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2018'den itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, en geç saat 09.00'da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacak.

 

 

SONUÇLAR, 22 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

 

2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak. İki bölümden oluşacak sınavın birinci bölümü 09.30'da, ikinci bölümü ise 11.30'da başlayacak. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika sürecek.Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

 

 

5 İŞ GÜNÜ İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK

 

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her bölüm için ayrı ayrı uygulanacak.Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların "www.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde elektronik olarak yapılabilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU