Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası başladı

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası başladı.

GÜNDEM 10.04.2018 21:12:00 0
Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası başladı

Turnuvanın başlama atışını NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptı. NKÜ Stadyumunda gerçekleştirilen karşılaşma öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya verilen önemden bahsederek, turnuvanın barış, kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesine ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerin bir araya gelerek bağlarının güçlenmesine fırsat olduğunu belirtti.

 

 

TÜRKİYE İLE SOMALİ TAKIMLARI KARŞILAŞTI

 

Rektör Şimşek, “Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimize yönelik gerek düzenlediğimiz sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerekse sık sık gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile uluslararası öğrencilerimizin kendilerini misafir değil ev sahibi olduklarını bilmelerini istiyorum” dedi. Açılış maçında Türkiye ve Somali takımları karşı karşıya geldi. Türkiye Somali’yi 6-3 yenerken, sonrasında sahaya çıkan Yunanistan Bosna Hersek’i maçı ise 5-1 Yunanistan takımının galibiyeti ile bitti.

 

 

13 NİSAN’DA SONA ERECEK

 

Üniversitede eğitim-öğretim görmekte olan uluslararası öğrenciler tarafından oluşturulan, içerisinde; Bosna Hersek, Somali, Türkiye, Türkmenistan, Yemen, Yunanistan takımlarının yer aldığı Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası, 13 Nisan’da sonlanacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU