Herkes film çekebilir

'Herkes film çekebilir' sloganıyla kurulan Lüleburgaz Belediyesi Film Atölyesi'nde oluşturulan Film Akademisi 'eğitime başladı.

GÜNDEM 10.04.2018 16:30:00 0
Herkes film çekebilir

Akademide film çekim süreci anlatılarak, katılımcılara film çekmek için gerekli olan temel eğitimler verilecek. 16 haftalık eğitimin ardından katılımcıların çekeceği iki kısa filmin galası Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) yapılacak. 16 hafta sürecek eğitimde, reji, senaryo yazarlığı, fotoğraf, kadraj, kamera, montaj, temel oyunculuk, sahne düzenlemesi, cast, prodüksiyon, spikerlik, sunuculuk, muhabirlik ve habercilik eğitimi verilecek. Proje koordinatörlüğünü Dilek Çakır’ın, eğitmen ve öğrenci koordinatörlüğünü Melikhan Alkaşı’nın ve proje yöneticiliğini Mehmet Göksel Orhan’ın üstlendiği Film Akademisi’nin amacı, katılımcıların başarılı üretimlerde bulunmalarını sağlamak olarak belirledi.

 

 

ATAÖLYE ÇALIŞMALARIDA YAPILACAK

 

Yetkililer “Film Akademisi ile tüm katılımcılar film çekim süreçlerini tanıyarak, sinema kültürü ile gerekli donanıma sahip olabilecek. Eğitim sürecinde; iletişim, basın, medya, gazete ve sinema üzerine aktarılacak bilgilerle, katılımcıların genel kültür açısından dikkatlerini çekecek temel konulardan da bahsedilecek. Belirli zamanlarda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile sektörden alanında uzman kişilerle söyleşiler de gerçekleştirilecek. Eğitimin ardından katılımcıların çekeceği kısa filmler, Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde(LYSA) gerçekleştirilecek gala ile seyirciyle buluşturulacak” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA