Pınarçalı kadınlardan Erdoğan'a mektup

Pınarçalı kadınlar, Kapaklı-Çerkezköy-Pınarça sınırlarında yapılması planlanan termik santrale karşı mücadelelerini sürdürürken, bu kararın yanlış olduğunu belirtmek amacıyla Cumh

GÜNDEM 9.04.2018 19:58:00 0
Pınarçalı kadınlardan Erdoğan

Pınarçalı kadınlar, Kapaklı-Çerkezköy-Pınarça sınırlarında yapılması planlanan termik santrale karşı mücadelelerini sürdürürken, Ankara’ya seslerini duyurmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

 

 

ERDOĞAN’A MEKTUP YAZDILAR

 

Kömürlü termik santral mücadelelerinde seslerini duymak için her türlü yöntemi deneyen Pınarçalı kadınlar son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşine mektup yazdı. Termik santral mücadelesinin fenomeni haline gelen Pınarçalı Fevziye Buğa bu kararın yanlışlığına dikkat çekmek için Emine Erdoğan'a mektup yazarken, bu mektubun altına da Pınarça köyünün kadınları imza attı. Fevziye Teyze kapı kapı dolaşarak bu etkinliğini anlattı imza aldı.

 

 

BİZİM SESİMİZE SES OLUN

 

“Sayın Emine Erdoğan, Biz Pınarçalı kadınlar olarak size bu mektubu yazıyoruz. Bize yardımcı olursanız seviniriz. Bizler enerjiye karşı değiliz ancak kömürle çalışan bu termik santrali istemiyoruz. Bizim tertemiz doğamızı elimizden almasınlar. Bizim sesimize ses, nefesimize nefes olursanız çok seviniriz” yazan mektubu Ankara’ya gönderen Pınarçalı kadınlar, şimdi Ankara’dan gelecek cevabı bekliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ