Mandalı'dan Bezgin'e gönderme:Keşke masraf etmeselerdi

Kapaklı Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumunu dün saat 16:00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yaptı. Toplantıda komisyon raporları

GÜNDEM 6.04.2018 20:40:00 0
Mandalı

Bakser Öztürk ve Sami İkizler’in katılmadığı toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geçtiğimiz gün Çorlu-Çerkezköy yolunda meydana gelen kazada 3 gencin hayatını kaybettiğini anımsatarak “Meclis üyemiz Akın Yılmaz’ın da yeğeni olan Alican Yılmaz’a ve iki kızımızın ailesine baş sağlığı diliyorum. Bu acı hepimizindi. Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi. Mandalı, Bülent Ecevit Parkı’nda heykeli önünde kendisini eleştiren ve siyah çelenk bırakan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’e de cevap vererek “AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatına çelenginden dolayı teşekkür ediyorum. Ama keşke masraf etmeselerdi de o çelenge harcadıkları parayla yoksul bir aileye yardımda bulunsalardı” diye konuştu.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Fatih Mahallesi 1. Caddeye ‘Zeytindalı’ isminin verilmesi oybirliği ile karara bağlanırken, İmar Komisyonuna havale edilen Kentsel Dönüşüm Projesi Hazırlanması konulu da oy birliği ile karara bağlandı. Tekirdağ Genç Erkekler Futbol şampiyonasında şampiyon olan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 22 sporcunun birer küçük altın ile ödüllendirilmesi oybirliği kabul edilirken, Pınarça Mahallesi 885 parsel ve 1422 parselin açık teklif usulü ile 10 yıllığına tarım arazisi olarak kullanılmak üzere kiralanması konusu da komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

 

 

MANDALI’YA YETKİ VERİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ankara ili Çankaya İlçesi Meşrutiyet Mahallesi 1087 ada 26 nolu parselde bulunan apartmanın 8 nolu bağımsız bölümünün Kapaklı Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesine ilişkin almış olduğu 14.02.2018 tarih 163 sayılı karar oy birliği ile kabul edilirken, araç ve iş makinesi kiralanması konusu da oybirliği ile kabul edildi. 2017-2018 sezonunda şampiyon olan Kapaklıspor A Takımı, U-14 ve U-16 takımlarının ödüllendirilmesi ve miktarı konusunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesine ilişkin komisyon raporu da meclis tarafından kabul edildi.

 

 

25 YILLIĞINA MİLLİ EĞİTİME TAHSİS EDİLDİ

 

Atatürk Mahallesi 2095 ada 2 nolu parseldeki 2.439,85 metrekare hissenin 24 derslikli ilkokul ve 24 derslikli ortaokul okul yapılmak üzere, İsmetpaşa Mahallesi 369 ada 6 nolu parseldeki 702,47 metrekare hissenin 32 derslikli ortaokul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya protokol için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İnönü Mahallesi’nde 956,99 metrekarelik belediye hissesinin cami ve külliye yapılması için 25 yıllığına İlçe Müftülüğünü tahsis edilmesi ve protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu oybirliği ile kabul edilirken, 2018 evsel katı atık tarifesinin revize edilmesi konulu önergeye ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Komisyon, evsel katı atık ücret tarifesinin belirleme yetkisi Büyükşehir Belediye meclisine ait olması nedeniyle 1.grup Pazar yerlerinin metrekaresinden 0.44 TL, ikinci grup Pazar yerlerinin metrekaresinden 0.50 TL ücret alınması için tavsiye niteliğinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisine sunulmasının uygun olacağına karar verirken, komisyonun aldığı bu karar meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU