RESMİ İLAN

T.C. ÇERKEZKÖY İCRA DAİRESİ 2017/7048 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

RESMİ İLAN 7.04.2018 00:01:00 0
RESMİ İLAN

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Tekirdağ İl, Çerkezköy İlçe, 111 Ada, 14 Parsel, KIZILPINAR Mahalle/Köy, KÖYİÇİ Mevkii, 35 Nolu Bağımsız Bölüm
Tekirdağ ili, Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Mahallesi, Atatürk Caddesi,Yener Sokak,No:3. Tapu kayıtlarında, 111 ada, 14 zemin kat ,35 No.lu bağımsız bölüm tam hisse H...... Ç.......... adına kayıtlı olan işyeri vasıflı taşınmazın satışa esas olmak üzere kıymet takdirinin yapılması istenmektedir.
Tespit dosyasının incelenmesi ve 29.11.2017 tarihinde kadastro bilirkişisi ile yapılan keşif esnasında inceleme ölçüm ve gözlemler sonucunda bağımsız bölümle ilgili aşağıdaki hususlar saptanmıştır. Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Mah. 111 ada, 14 parsel tapuda 828,70 m2 arsa alanlıdır ve arsa vasfındaki taşınmaz üzerinde bulunan yapı; bodrum+zemin +asma+6(çp) normal katlıdır.Bina betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup dış cephesi mantolama ile kaplı dış cephe boyalıdır. Asansör mevut olup doğalgaz sistemi döşelidir. Değer tespiti istenen işyeri binanın zemin katında yer alıp Yener Sokak?a cephelidir. Bahsi geçen işyeri halihazırda kullanılmamaktadır. Onaylı mimari projesine göre 128 m2 kullanım alamna sahiptir. Duvarlar sıvalı ve boyalı, tavanlar tavan boyalı, cephe cam çerçeve ve kapılan alüminyum doğramadır. Zeminler kalebodur döşelidir. İşyerinin ticari potansiyeli düşük seviyededir. Çerkezköy ilçesi içinde, yolu toprak olup, elektrik, su, çöp toplama gibi belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanır konumdadır. Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Mahallesi,lll ada,14 parsel 1/1000 ölçekli, ayrık nizam,6 kat, TAKS:0.40 ,KAKS:2.40 olup kısmen konut,kısmen ticaret alamnda kalmaktadır.
Değer tespiti istenilen taşınmazın bulunduğu konumu, özellikleri, serbest piyasada seyreden emsal emlak alım satım değerleri, gibi faktörlerde dikkate alındığında serbest piyasa rayiçlerine göre iş yeri m2 değeri 1.100,00 TL, olabileceği tespit ve kabul edilmiştir.
Buna göre:35 No.lu bağımsız bölümün değeri: 128 m2 x 140.800,00 TL =140.800,00 TL
Değerleme konusu taşınmazın konumu, çevresel özellikleri, yasal ve güncel durumu, günün geçerli piyasa rayiç fiyatlarına göre oluşturulan satış kabiliyeti ve emsal fiyatları göz önüne alınarak değerlendirme yapılmıştır.
Tespit konusu Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesi, Kızılpmar Mahallesi, 111 ada, 14 parsel zemin kat,3 5 bağımsız bölüm numaralı işyeri vasıflı taşınmazın 140.800,00 TL değerindedir
Adresi Kızılpınar Mah Atatürk Cad Yener Sokak No 3Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Yüzölçümü 828,70 m2
Arsa Payı 36000/742688
İmar Durumu Yok , İnşaat tarzı 1/1000 ÖLÇEKLİ AYRIK NİZAM 6 KAT TAKS 0,40, KAKS 2,40 OLUP KIMEN KONUT KISMEN TİCARET ANININDA KALMAKTADIR
Kıymeti 140.800,00 TL
KDV Oranı %18
Kaydındaki Şerhler : DOSYASINDADIR 
1. Satış Günü 14/05/2018 günü 16:00 - 16:05 arası
2. Satış Günü 08/06/2018 günü 16:00 - 16:05 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı Giriş Kat ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/7048 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.