Apiterapi ve arı ürünleri ile gelen sağlık

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Süleymanpaşa ve Çorlu'da "Apiterapi ve Arı Ürünleri ile Gelen Sağlık" konulu ko

GÜNDEM 5.04.2018 11:55:00 0
Apiterapi ve arı ürünleri ile gelen sağlık

Arıcılıktan sağlanan bal, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri ve bal mumunun insan yaşamı ve sağlığı açısından son derece önemli ürünler olduğunu belirten yetkililer “Apiterapi olarak adlandırılan ve yalnızca arı ürünleri kullanılarak yapılan tedavi yöntemleri de apiterapi merkezleri adıyla hızla yayılmaktadır. Tıpta elde edilen sonuçların yaygınlaşması ile son yıllarda ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede bu yöntemler kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlara göre arı ürünlerinin insan yaşamı ve sağlığı açısından oldukça önemli ve vazgeçilmez olduğu doğrulanmıştır” dedi.

 

 

2 İLÇEDE DÜZENLENECEK

 

7 Nisan’da Süleymanpaşa NKÜ Rektörlük Salonu’nda ve 14 Nisan’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenecek olan konferanslara konuşmacı olarak, günümüzde son derece önem kazanmış olan bu konuda ülke genelinde bilgilendirme etkinliklerine katılan ve Tekirdağ'da çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun katılacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Saat 14:00'de düzenlenecek olan "Apiterapi Arı Ürünleri ile Gelen Sağlık" konulu konferansa tüm halkımız davetlidir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ