Fotoğraflarla tarım ve insan

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatlarıyla toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen  "Tarım ve İnsan" ko

GÜNDEM 4.04.2018 14:05:00 0
Fotoğraflarla tarım ve insan

Sergide 60 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, tarımsal sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi. Fotoğraf Sergisi 5 Nisan Perşembe akşamı saat 22.00’a kadar açık kalacak.

 

 

501 KİŞİ KATILDI

 

2009 yılından bu yana, toprak sevgisi ve tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla yürütülen bu etkinliğe gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını belirten Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri “2009 yılından bu yana aralıksız yapılan Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında, 9 yılda toplam 4 bin 850 katılımcı 21 bin 223 eserle yarışmaya katıldı. 150 eser ödül alırken, bin 156 eser sergilenerek katalogda yerini aldı. Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan yarışma, genel, çiftçi, öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları, Deniz Bank çalışanları ve tematik kategori olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildi. 50 bin lira tutarında ödülü bulunan, teması "Milli Tarım" olarak belirlenen yarışmaya bu yıl 501 katılımcı, 2 bin 326 eserle katıldı. Ödül alan eserlerin 60 tanesi Tekirdağ’da sergileniyor” dedi.

 

 

“BİZLERİN AYNASIDIR”

 

İnsan beslenmesinin kaynağı olan tarımın, değişen tarihe, değişen teknolojiye, değişen çağa rağmen varlığını ve gerekliliğini sürdürdüğünü, insanlık tarihinin sonuna kadar da sürdüreceğini belirten yetkililer “İnsanların yüzyıllar boyunca ihtiyaçlarındaki öncelikler değişse de beslenmeye, dolayısıyla tarıma duyduğu ihtiyaç hep devam edecektir. Her kare bilgi, emek, fedakarlık, alın teri, yılların tecrübesi ve alışkanlıklarımızı yansıtmaktadır. Sözün kısası bu fotoğraflar bizlerin aynasıdır” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ