'Ihlamurlara can ver'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki ıhlamur ağaç sayısının arttırılması hem de yetiştirilme alanlarının genişletilmesini sağlamak amacıyla Tarımsal Hizmetler Dairesi büyük projey

GÜNDEM 4.04.2018 10:55:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Ihlamurlara Can Ver" projesi kapsamında ıhlamur yetiştiriciliğini geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

BİN 32 FİDAN DAĞITILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki ıhlamur ağaç sayısının arttırılması hem de yetiştirilme alanlarının genişletilmesini sağlamak amacıyla Tarımsal Hizmetler Dairesi büyük projeyi daha hayata geçirdi. "Ihlamurlara Can Ver" projesi kapsamında ilk çalışma Ergene’de yapıldı ve Kırkgöz, Ulaş, Vakıflar, Velimeşe, Pınarbaşı, Karaahmet, Ahimehmet ve Esenler olmak üzere 8 kırsal mahalledeki 258 yetiştiriciye bin 32 adet fidan dağıtıldı. Proje kapsamında yürütülen çalışmaların diğer ilçelerde de devam edeceği belirtildi.

 

 

“ÖNEMİ DAHA İYİ ORTAYA ÇIKIYOR”

 

Projeyle ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şarköy'e bağlı kırsal mahallelerimiz Uçmakdere ve Beyoğlu'nda çok uzun yıllardır ıhlamur yetiştiriciliği yapılıyor. Doğaya ayrı bir güzellik katan ıhlamur ağaçları, çiçek açtığında mis gibi kokular yayıyor. Ihlamurun vatandaşlar için şifa, yetiştiriciler için ise kazanç anlamına geldiği göz önünde bulundurulduğunda önemi daha iyi ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda Beyoğlu Mahallemizde düzenlenen Tekirdağ Ihlamur Şenliği'nin düzenlenmesine Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdik” dedi.

 

 

“İLK ADIMINI ATTIK”

 

Bunu çok daha ileri taşıyarak ıhlamurun yetiştirilme alanlarının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini kaydeden Albayrak “Ihlamur fidanlarının dağıtımını yaparak bunun ilk adımını attık. Ancak bu fidanların yetiştirilmesi ve korunması konusunda hem yetiştiricilere hem de vatandaşlara önemli görevler düşüyor. Pek çok faydası olan ıhlamurlarımıza el ele vererek hep beraber koruyalım ve sahip çıkalım” dedi.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ise Büyükşehir Belediyesi’nin, kurulduğu günden bu yana kırsal kesimde yaşayan insanların gelir kalemlerini çeşitlendirmek suretiyle onların yaşam standartlarını iyileştirmek, refah seviyelerini yükseltmek gayretinde olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin `Odun Dışı Orman Ürünlerinin Geliştirilmesi , `Arıcılık Polencilik' ve `Kırsal Turizmi Geliştirme' gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Aslan “Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı başta ıhlamur olmak üzere adaçayı, nane, kekik gibi bölgemizde üretimi ve ticareti yapılan ürünlerin kurutulup paketlenerek pazara arzı için bir tesis kurma çabalarını sürdürüyor” dedi. 

 

Haber / Ayşenur AYDIN