"Enerjiye değil, termik santrale karşıyız"

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, cuma günü yapılan Halk Günü Toplantısı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Enerjiye değil, termik santrale kar

GÜNDEM 1.04.2018 19:14:00 0

Her ayın son cuma günü Halk Günü düzenlediği Halk Günü Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı önceki gün yapılan toplantıda da vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

 

 

 

“ALACAKLARI TAHSİL ETMEK İSTEDİM”

 

 

Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman, belediyenin Karaağaç’ta yaşayan Şehit Kadir Dadaş’ın ailesi hakkında icra takibi başlatması konusuna değindi. 2014 yılında dosyanın karara çıktığını, kendilerinin de 2018 yılında kesinleştirmesini yaptıklarını kaydeden Ağırman “Dosyanın bu şekilde kapatılacağını takibe koyduk. Şehidin ailesi mahkeme hükmünde ceza almış ve bir kısım vekalet ücreti, yargılama masrafları gibi ücretler aileye yansıtılmış. Ben bu kararı alırken tamamen mahkemenin kararına dayanarak yaptım. Orada hakim bana hükmünde ‘bunları al’ demek istiyor. Konuyla ilgili icra takibi başlatıp alacakları tahsil etmek istedim” dedi.

 

 

 

“HUKUKA AYKIRI BİR ŞEY YOK”

 

 

Hukuka aykırı herhangi bir şeyin olmadığını kaydeden Ağırman “Kamuoyunda ciddi bir algı yönetimi oluşturuldu. Fakat basına yansıyan haberlerde tamamen hukuka aykırı yapılmış işlemler gibi bir algı yaratıldı. Bununla ilgili olarak halkın gözünde hem belediyemizin, başkanımızın ve benim nezdimde kötü bir imaj çizilmesine neden oldu. Bu açıdan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Kasten yapılmış herhangi bir şey yok. Şahsın kim olduğunu bilmeden yapıyoruz işlemlerimizi. Hukuki zorunluluğumuzu yerine getirmek istedik” diye konuştu.

 

 

 

“İCRA TAKİBİ YAPILAMAZ DİYE BİR DÜZENLEME YOK”

 

 

‘Şehit ailesine icra takibi yapılamaz’ diye yasal bir düzenlemenin olmadığını kaydeden Ağırman “Biz de hukuka aykırı herhangi bir şey yapmadık. Şehit ailesi olduğunu bile bile bir işlem gerçekleştirmedik. Ben kendi maaşımla ödedim bu ücreti. Benim eşim de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne çalışıyor. Belediyemizi, başkanımızı zor durumda bırakmamak amacıyla kendi cebimden ödedim parayı. Şu an dosyayı kapattık. Herhangi bir alacak söz konusu değil” dedi.

 

 

 

“KARAR ‘BUNU ALMAK ZORUNDASIN’ DİYOR”

 

 

Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da 2010 yılında Karaağaç’ta kaçak bir inşaat başlatıldığını, o günkü belediye başkanının İmar Mevzuatı’na göre yasal cezai işlem uyguladığını ve 2012 yılında da mahkeme sürecinin başladığını kaydeden belirtti. Mandalı “2014 yılında da ‘Burada bir suç vardır. Fakat hükmün açıklamasını ileriye bırakıyorum’ diyor. Verilen kararla ilgili ‘ister şehit ailesi olsun, ister gazi sen bunu almak zorundasın’ diyor. Bununla ilgili avukat hanım hukuki işlem başlatıyor. 2 bin 450 liralık alacak için yasal takip süreci başlatılıyor. ‘Bu işten nemalanmak isteyen siyasiler olabilir’ diyor. Ve ben bu masrafları maaşımdan kesilmesini istiyorum deyip, dosyayı kapatıyor” dedi. Bundan bazı siyasilerin nemalanmaya çalıştığını kaydeden Mandalı “Bizi koruyabilecek, sığınabileceğimiz tek bir liman var. O da Türkiye Cumhuriyeti. O yüzden bu konularla ilgili başka türlü addettirmeye kimsenin gücü yetmez” diyerek bugün ne yaptılarsa yarın da onu yapacaklarını söyledi.

 

 

 

“PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

 

Başkan Mandalı devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Kapaklı’nın ilçe olmasıyla sınırların da genişlediğini kaydeden Mandalı “Büyükşehir Belediyesi de ‘Beraber yöneteceğiz’ dedi. Birlikte yönetimle 4 yılımızı doldurduk. Biz yerel ve genel anlamda hizmetlerimizi istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız. Takım oyunu oynayacağız. Çiçeği burnunda bir ilçeyiz  ve projeler üretmeye devam ediyoruz” dedi. Pınarça’da çok amaçlı salonu projesinin başlatıldığını kaydeden Mandalı “Kasım aralık gibi proje tamamlanacak. Tiyatro salonlarımız, sinema salonlarımız, kurslarımız olacak. Bunları Kapaklı yeni bir ilçe olduğu için diğer ilçelerle kıyaslayamıyoruz. Bazı ilçeler Cumhuriyet yıllarından beri ilçe, biz daha 2014 yılında ilçe olduk” dedi.

 

 

 

“ENERJİYE DEĞİL, TERMİK SANTRALE KARŞIYIZ”

 

 

Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili de konuşan Başkan Mandalı “En önemli sorunumuz Pınarça’da yapılacak termik santraldir. Biz de bu konuda sizi bilinçlendirmek adına termik santral bulunan bölgelere gittik. Yerinde gördük, inceledik ve siz halkımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Enerjiye karşı olmadıklarını, termik santrale karşı olduklarını söyleyen Mandalı “Kapaklı’da termik santral yapmayın diyoruz. Eğer bir yere termik santral yapacaksanız, insanların yaşam alanlarının bulunduğu yerlere yapmayın. Termik santralin önüne geçilmesi için vatandaşlar ve siyasi partilerin el ele vermesi gerekiyor.  Yapılacak olan termik santralin bir ayağı Çerkezköy’de bir ayağı Kapaklı’da. Bunu yapmak yerine bizim önerimiz oraya güneş paneli ve rüzgar gülü yapılması oldu. Pek çok ülke termik santralden vazgeçiyor. Dünya 2030 yılına kadar termik santralleri tamamen kapatacak. Çünkü insan sağlığını tehdit ediyor” dedi.

 

 

 

“CİDDİ BİR GÖÇ VERECEK”

 

 

Bu sorunun çözümü için vatandaşların ve siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini kaydeden Mandalı, ilçede devam eden asfalt çalışmaları ile ilgili de konuştu. Kapaklı’da 12 milyonun üzerinde bir asfalt çalışmasının yapılacağını ifade eden mandalı “Asfalt çalışmalarına hız vereceğiz. Biz Kapaklımız için çalışıyoruz. Havalar ısındığı zamandan itibaren biz asfalt çalışmalarına başlayacağız. Bozulan yolları yeniden asfaltlayacağız. Büyükşehirle de görüştük, onlar da 15 milyonluk bir yatırım yapacaklar” dedi. Karaağaç’ta vatandaşların 3-4 katlı bina yapmak istediklerini ifade eden Mandalı kişiye dayalı bir çalışma gerçekleştirmeyeceğiz. Genel bir karar alacağız. Karaağaç’ta genel bir tadilata doğru gidiyoruz. Özellikle inşaat sektöründe çalışan arkadaşlarımıza sesleniyorum. Burada termik santralin T’si yapılmaya başlanırsa, burada çok ciddi bir göç verecek” dedi. İrfan Mandalı, sezonun bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kapaklıspor’u da tebrik etti. Mandalı “Tarihinde ilk defa, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve inşallah 1947 Çorluspor ile Playoff oynayacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda oynayacağı karşılaşma sonrası BAL Ligi’ne yükselir diye temenni ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU