Kent Konseyi'nden Kadın Buluşması

Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi işbirliğinde Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Mahramlı Mahallesi'nde köy kahvesinde Kadın Buluşması düzenlendi.

GÜNDEM 30.03.2018 13:14:00 0
Kent Konseyi

Kadınların haklarının ellerinden alınmak istendiğinin altını çizerek bir konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral; “Bizim anayasada yazılı olan haklarımız ne yazık ki son yıllarda gasp edilmekte. Eğitim hakkımız, sağlığa ulaşma hakkımız, hatta yaşam hakkımız. Bulunduğumuz bölgede belki de bunu çok fazla hissetmiyoruz ama başka şehirlerde kadınların gördüğü şiddeti gazetelerden takip ediyoruz. O halde var olan yazılı olan haklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Kendi değerimizin farkına varmak zorundayız. Çünkü kadın olarak biz gerçekten güçlüyüz. Yapamayacağız hiçbir şey yok. Bunun bilinciyle özellikle erkek çocuklarımızı bu şekilde eğitmeliyiz. Bilmeliyiz ki aydınlık geleceği, yarınları sağlayacak olan bizleriz. Bir aydınlanma başlayacaksa bunu hep birlikte bizim şanslı olduğumuzu söylediğim Trakya’dan başlatacağız” dedi.

 

 

KADIN VE SAĞLIK

 

Güral’ın konuşmasının ardından Av. Gülşen Tufan tüketici hakları ve Doç. Dr. Gamze Varol ise kadın sağlığı konusunda değerli bilgiler paylaştı.

 

Haber / Ruşa ELMA