İş Hayatında Kurumsal Sistem Kurma Teknikleri masaya yatırıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İş Hayatında Kurumsal Sistem Kurma Teknikleri konulu eğitimde 'mevcut sistemlerin analizi, değişim tetikleyicileri, değişimden amaçlanan faydaların

GÜNDEM 28.03.2018 15:41:00 0
İş Hayatında Kurumsal Sistem Kurma Teknikleri masaya yatırıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İş Hayatında Kurumsal Sistem Kurma Teknikleri konulu eğitim düzenlendi.  MOERS Danışmanlık ve Eğitim firması eğitimcilerinden Süleyman Işık tarafından verilen eğitimde ‘mevcut sistemlerin analizi, değişim tetikleyicileri, değişimden amaçlanan faydaların belirlenmesi, işletme chech-up yöntemleri, iş analizi ve iş değerlendirme, görev ve yetki matrisleri, rapor matrislerinin oluşturulması’ konuları anlatıldı.

 

 

YÖNETİM BECERİLERİNİN ÖNEMİ

 

İş hayatında temel yönetim becerilerinin önemine dikkat çeken Süleyman Işık, “İyi bir yönetici olabilmek için, bilginin yanı sıra temel yönetim becerilerinin kazanılması çok önemlidir. Bir yöneticinin iş, insan, para ve zaman yönetimi gibi farklı alanlardaki sorumluluklarını yerine ne kadar getireceği ve de yöntem ve becerileri ve de uygulamaları önem kazanmaktadır” dedi. Uyumlu iş ortamının yaratılması ve motivasyonu yüksek tutmanın önemine dikkat çeken Işık “İş yerinde sözlerin, davranışların hatta bir bakışın bile etkisi çok büyük. Bu etkiyi, etkileşimi anlamak, hayatın akışı içinde kullanılmasıdır. Gelişimi sürekli kılacak ve motivasyonu yüksek, potansiyelini ortaya koyabilmek ise çalışanlar arasındaki çalışma ortamını daha uyumlu sağlamak ve bir iş ortamında kalite ve yüksek verimi yaratmaya yöneltmektedir” dedi.

 

 

 STRATEJİK İLETİŞİM

 

İşletmelerde verimlilik çalışmanın temel noktalarından birisinin de, “sinerji yaratmak” olduğunu kaydeden Işık “Bir arada çalışan insanların beklentileri ile kişilik yapılarının çatışmaları doğurması kaçınılmazdır. Esas olan bir arada çalışırken oluşan çatışmaların nasıl pozitif bir noktaya yönlendirilebileceğidir. Bu eğitim, çatışmanın yararlı bir hale dönüştürülmesinin yollarını ve çözümünü kolaylaştırmaktadır.  İş yaşamında başarıya ulaşabilmek için, karşılaşılan sorunların üstesinden gelebilmek için hedef odaklı ve kazan-kazan ilkesine bağlı verimli tartışma ortamları yaratılması da önemlidir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU