Bir topluma yön verebilecek tek şey okumaktır

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant 54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe Halk Kütüphanesi'ni ziya

GÜNDEM 28.03.2018 13:50:00 0
Bir topluma yön verebilecek tek şey okumaktır

54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Çuvalcıoğlu ve Meslek Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Cengiz Vural belediye tarafından ilçeye kazandırılan İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

 

 

4 BİN 698 ÖDÜNÇ KİTAP ALINDI

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet ederken, kütüphanede yer alan kitapları da inceledi. Yaklaşık 5 bin kitabın yer aldığı İlçe Halk Kütüphanesi’nin öğrencilere, kitapseverlere ve tüm halka ulaşmaya devam ettiğini belirten İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri “Kapaklı’ya kazandırılan Halk Kütüphanemiz bugün itibariyle bin 536 üyeye ulaştı. Hizmete açılmış olduğu günden bu güne kütüphanemizden 4 bin 698 ödünç kitap çıkışı yapıldı. Kütüphanemizin ulaşmış olduğu bu sayı Tekirdağ ilçelerinde bulunan diğer kütüphanelerin ulaşmış oldukları sayıların oldukça üstünde” dedi.

 

 

HAFTANIN 5 GÜNÜ AÇIK

 

Kütüphanede yetiştik bölümünün yanı sıra çocuk bölümünün de yer aldığını kaydeden yetkililer “Pazar ve Pazartesi günleri kapalı olurken geriye kalan günlerde ise 8.00 – 17.00 saatleri arası vatandaşlarımıza hizmet için açık bulunuyor. Öğrencilerin de sıkça gidip ders çalıştıkları, kitap okudukları kütüphaneye üye olan vatandaşlar 15 gün içerisinde geri getirmek kaydıyla istediği kitabı ödünç alıp okuyabiliyor” dedi.

 

 

“GEÇMİŞLE İLGİLİ BAĞIMIZI KOPARMIŞ OLURUZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da okumanın geçmişle bir bağ kurduğunu ve geçmiş ile geleceğe köprü oluşturduğunu ifade ederek “Kütüphaneler Haftası, kütüphanelerin kitap ile okuyucuları buluşturduğu ve o günün anlamı ile önemini gündeme taşıdığı önemli haftalardan birisi. Kitap nedir sorusunu sorduğumuz da hepimiz bu kendi hayal gücümüzle ayrı ayrı cevap veririz. İşte kitaplar bizi bu noktada birleştiriyor. Biz kitaplarda geçmişimizi biliriz. Nereden nasıl geldiğimizi öğreniriz. Eğer kitaplarla ilgili bağımızı kopartırsak, geçmişle ilgili olan bağımızı da koparmış oluruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

“SİZLER YETER Kİ OKUYUN”

 

Okumanın önemini “Bir topluma yol gösterebilen ve yön verebilecek tek şey okumaktır” sözleri ile anlatan Mandalı “Herkes az da olsa imkanı olduğunca kitap okumaya zaman ayırmalı. Ancak okumakla hayal gücünüzü geliştirebilir farkındalık kazanabilirsiniz. Bizler istiyoruz ki bizim çocuklarımızda dünya çapında bilişim alanı dahileri olsunlar. Farklı projelerle yeni kapılar açsınlar. Kütüphanedeki yoğunluğu gördüm. Genel olarak da takip ediyorum. Çocuklarımızın kütüphanemizden daha fazla yararlanabilmesi için Kütüphanemizdeki çalışan personellerimizi iki vardiya yapıp, gece 24.00’a kadar aktif olmasını planlıyorum. Çocuklarımızın geleceği ve idealleri her şeyden önemli. Eğitim öğretim konusunda sonuna kadar yanınızdayım. Sizler yeter ki okuyun” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN