Fetö ile bağlantılı iş adamının şirketlerine kayyum atandı

Tekirdağ'da Fetö ile bağlantılı olduğu tespit edilen firari işadamı K.Ö.'nün işyerlerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla el konuldu. K.Ö.'nün şirketlerine kayyum atanırken,

GÜNDEM 27.03.2018 17:04:00 0
Fetö ile bağlantılı iş adamının şirketlerine kayyum atandı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, fetö/pyd'nin Tekirdağ il yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarda, şüpheli, bilgi sahibi ve gizli tanıkların ifadeleri doğrultusunda, K.Ö.'nün örgütün sözde 'il molla imamı' olduğu tespit edildi.

 

 

YURT DIŞINA ÇIKTIĞI BELİRLENDİ

 

 Yapılan incelemede, K.Ö.'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesinde İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndan yurt dışına çıktığı ve bir daha geri dönmediği belirlendi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturmada, işadamı K.Ö., S.Ö. ve B.Ö.'nün fetö/pyd silahlı terör örgütünü finanse ettiği belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından K.Ö. ve K.G. isimli kişilerin şirketlerine el konularak kayyum atanmasına karar verildi.

 

 

MAL VARLIĞINA EL KONULDU

 

Başsavcılığın kararı doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, K.Ö. ve K.G.'nin Tekirdağ ve İstanbul'daki şirketlerindeki belgeler ile mal varlıklarına el koydu. Soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından, haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheliden 6'sı gözaltına alınırken, aralarında işadamı K.Ö.'nün de bulunduğu 3 kişinin yakalaması için çalışmalar devam ediyor.

Haber / Şaban KARDEŞ