Fetö'nün sır kutusu yakalandı

Tekirdağ'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PYD) hücre evine yapılan baskında 4 kişi gözaltına alındı. Sahte kimliklerle yakalanan şüphelilerden Mustafa H.Ş.'nin örgütün emni

GÜNDEM 25.03.2018 18:43:00 0
Fetö

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, fetö/pdy soruşturması kapsamında yürütülen çalışmalarda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütün küçülerek yapılanmasına devam ettiği tespit edildi. Haklarında yakalama kararı bulunan örgüt üyelerinin kayıt dışı tuttukları ve örgüt üyelerinin, 'gaybubet evleri', 'hijyen evleri' olarak adlandırdığı evlerde kaldığı ve bu kişilerin zaman zaman dışarı çıktıklarını belirleyen emniyet güçleri, şüphelileri takibe aldı.

 

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Operasyon için düğmeye basan emniyet güçleri, Fetö'nün emniyet mahrem yapılanmasının 'sır kutusu' olduğu değerlendirilen Mustafa H.Ş. ile İlhan K., dışarı çıkınca yakalanırken, Ayşe Ş. ile İlksen K.de evde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, çok sayıda dijital materyal, başka kişilere kayıtlı telefon hatları ve cep telefonları ele geçirildi.

 

 

SAHTE KİMLİK FOTOKOPİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

 

Şüphelilerin yapılan üst aramasında Mustafa H.Ş.'nin 'Hasan Vatansever', İlhan K.'nın 'Hatip Kaya', Ayşe Ş.'nin 'Meltem Vatansever', İlksen K. için 'Ayşe Kaya' adına düzenlenmiş sahte kimlik fotokopisi ele geçirildi.

 

 

ARANMASININ BULUNDUĞU BELİRLENDİ

 

Mustafa H.Ş.'nin 15 Temmuz kanlı darbe girişimi öncesi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak öğretmenlik yaptığı, fetö/pyd soruşturmaları kapsamında 'Sedat/Ziya' kod ismini kullanarak örgütün mahrem emniyet yapılanması içerisinde örgütsel faaliyet sergilediği, örgüt adına sözde Türkiye emniyet yapılanmasından sorumlu Süleyman Sargın'ın sekreterliğini yaptığı, Türkiye'deki tüm polis okullarının sorumlusu olduğu, örgütün Malatya emniyet yapılanmasının 'il müdürü' pozisyonunda da bulunduğu, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve Malatya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından aranması bulunduğu belirlendi.

 

 

SORGULARI DEVAM EDİYOR

 

'FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasının sır kutusu' olduğu değerlendirilen Mustafa H.Ş.'nin 'hijyen evi'nde ailesiyle birlikte yaşadığı ve çevresine kendisini 'Hasan' ismiyle özel dersler veren öğretmen olarak tanıttığı tespit edildi. . Gözaltına alınan Ayşe Ş.'nin de Mustafa Halit Ş. ile evli olduğu, daha önce Malatya Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda çalıştığı, hakkında Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arama kaydının bulunduğu belirlendi. İlksen K. ile evli olan İlhan K.'nın, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan bir şirkette çalıştığı, ABD'de yaşayan kayınbiraderi Hakan A.'nın üzerine kayıtlı cep telefonu hattı kullandığı, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve hakkında Akçaabat Sulh Ceza Mahkemesi tarafından aranma kaydının olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ