Orman Haftası'nda bin fidan dağıtıldı

Malkara'da 21 – 26 Mart Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan 150 ceviz, 150 badem, 150 Mazı, 150 Biberiy

GÜNDEM 23.03.2018 17:11:00 0
Orman Haftası

İZDİHAM YAŞANDI

Fidan dağıtımında izdiham yaşanması üzerine vatandaşları çevreye daha duyarlı olmaya davet eden Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, “Orman Bakanlığımızın Malkara işletme şefliğince bugün itibariyle doğamızı, çevremizi daha yeşil yapabilmek adına ücretsiz olarak bin adet fidanı vatandaşlarımıza takdim ediyoruz. İlçemiz bu vesileyle daha güzel daha yeşil ve daha temiz bir hale gelecektir diye temenni ediyorum. Hep birlikte çevreye daha duyarlı olmaya hepinizi davet ediyorum” dedi.

 

 

RAHATLIKLA YENİLEBİLİR

Malkara Orman İşletme Şefi Serkan Karali de yetiştirdikleri fidanların ürünlerinin rahatlıkla yenilebilir olduğunu ifade ederek “Tekirdağ orman işletme müdürlüğü olarak Malkara ilçemizde bin adet ücretsiz olmak üzere halkımıza fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Bu fidanlar ceviz, badem, karadut, kestane, mazı ve biberiye şeklinde. İnsanlarımız bu fidanları dikerek doğaya daha çok katkıda bulunabilirler ve onların ürünlerini alarak kendi evlerinde rahatlıkla bu ürünleri yiyebilirler” diye konuştu.

Haber / Ruşa ELMA