Öğe: Geç kalınmış bir karar

Ömer Kılınç'ın AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden istifasını değerlendiren AK Parti Çerkezköy İlçe Baş

GÜNDEM 22.03.2018 19:54:00 0
Öğe: Geç kalınmış bir karar

Çerkezköylü iş adamı Ömer Kılınç’ın AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden istifa etmesinin ardından dün parti binasında açıklama yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, bu istifayı değerlendirdi.

 

 

TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK

 

İlk olarak Çerkezköy’deki yatırımlarla ilgili konuşan Öğe “Sosyal Güvenlik Kurumumuz Çerkezköy'de kendine ait bir bina yaptı. 25 Nisan'da müteahhit firma tarafından kurumumuza teslim edilecek.  İnşallah Çerkezköylü halkımıza bu kurumumuzda bulunan hizmetlerden daha iyi hizmet alabilecek bir fiziki ortamımız olacak” dedi. Çerkezköy'de devam eden okul yatırımlarının olduğunu söyleyen Öğe, “2019 sonunda söz verdiğimiz tekli eğitime geçiş için okul yatırımının devam edeceği konusunda bilgi aldık. Çerkezköy'de 2019 sonunda tüm okullar tekli eğitime geçecek” dedi. Hastane konusunda da konuşan Öğe, “Hastanemiz 204 yataklı bir devlet hastanedir. Bu hastanemizde tabi hekim ihtiyacımız var. Sorunun bakanlık da farkında. Dahiliye gece 23:30’a kadar hizmet veriyor. Çocuk ve Genel Cerrahi servisleri de gece 23:30’a kadar hizmet vermeye başlayacak” dedi.

 

 

“KENDİSİNDEN VERİM ALAMADIK”

 

Ömer Kılınç'ın istifasını da değerlendiren Öğe “Meclis Üyelerimiz öncelikle partimizin genel ahlakı genel prensipleri ile vatandaşlarla bir arada olmalı dedik. Tekirdağ il başkanlığımızın verdiği talimatlarla bize verilen çalışma programlarıyla her meclis üyemiz bir mahalleden sorumludur. Tekirdağ'da yaklaşık 79 meclis üyemiz var tüm mahallelerde sorumlu olarak görevlendirilmişlerdir. Çerkezköy'de de 13 tane meclis üyemiz var her mahallede görevli bir meclis üyemiz bulunuyor. Sayın Ömer Kılınç da Cumhuriyet Mahallesi’nden sorumlu bir meclis üyemizdi. Eğer meclis üyesi olarak seçildiyseniz bu mahallenin sorunlarını dinleyip mecliste gerekirse teşkilatta bildirmek zorundasınız. Bizim çalışma prensibimiz bu. Yapıcı bir siyaset uygulama anlamında biz her defasında meclis üyelerimize yaptığımız toplantılara çalışmalara ısrarla katılmalarını istemişizdir. Bu konuda kendisinden hiç verim alamadık” dedi.

 

 

“ZAMANLAMA MANİDAR”

 

Bu istifada zamanlamanın çok manidar olduğunu söyleyen Öğe “Göreve geldiği 2014 yılından beri kendisinden verim alamadık. Kendisi istifa edeceği Çerkezköy kamuoyunda duyurmuştur. Biz teşkilat olarak Ömer Kılınç'ın istifa etme kararından dolayı ziyadesi ile memnun olduk. Teşkilattaki arkadaşlarımla da bunu görüştük. Kendisinin bu konudaki kararını saygıyla karşılıyoruz. Aslında geç alınmış bir karar daha önce de alınabilirdi” dedi. Ömer Kılınç’ın yerine yedeklerden bir meclis üyesinin geleceğini söyleyen Öğe “Yerel yönetimlerin ellerinde kalan tek siyasi malzeme termik santraldir. Önce biz termik santrale karşıyız dediler. Sonra yok biz termik santrale değil yerine karşıyız gibi ifadelerde bulundular. Bu konuda demek ki Ömer Kılınç'ı seçmişler bir platform oluşturmak için” dedi.

 

 

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

 

Termik santralle ilgili düşüncelerini dile getiren Abdullah Öğe, “Hükümetin termik santral konusunda vatandaşların menfaatlerini ön planda tutacağından kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımızın, Çerkezköy’de yapılması konuşulan termik santralden, enerji konusunda yapılan yatırımlardan, enerji ile ilgili konulardan, nerede ne yapıldığından tabi ki bilgisi var. Çevreye zararı olduğu iddia ediliyor. Böyle bir durum olsa bunun karşısında ilk önce duracak olan AK Parti’dir. Çevre ve Enerji Bakanlığı bu konuda zaten beraber çalışıyor. Bazılarının elinde siyasi malzeme olarak kalmış bir argüman. Siz gidip kapatılmış termik santralleri gezip, 30 sene önceki termik santralleri gezin. Burada anlatılmaya çalışılan yapılacak olan termik santral sistemi çok farklı. Çevreye zararlı olacağı konusundaki söylemlerin samimiyetine inanmıyorum” dedi.

Haber / Özge MERİÇ